Betting-svindel på Facebook

 

Af: Emil Aurehøj Persson, 16. juni 2017

Tag et godt kig på “vinder”-kuponen fra Facebook-siden Results 365 herover – kan du finde fejlene?

Én ting er dårlig Photoshop(se margenen), men noget andet er at skrive maj måned på engelsk på en kupon fra Danske Spil!

Desværre tyder meget på, at flere danskere ikke gennemskuer de falske kuponer. I et håb om wen hurtig gevinst overfører folk penge til svindlerne for at være med på den næste “vinder”-kupon.

20-30 i betting-fælden hver dag

En af dem, der gennemskuede den falske kupon, er Nicki. Han valgte at hive fat i ejeren af Facebook-siden og fortælle ham, at han havde stavet forkert på sin “vinder”-kuponen”. Som samtalen herunder også viser, bliver Nicki lynhurtigt tilbudt at være en del af den gode forretning med en ugentlig betaling på over 1.500 kroner.

En anden, der har været i kontakt med Results 365, er Jesper. Overfor ham afslørede svindleren, at omkring 20-30 personer ryger i fælden hver eneste uge.

Facebook er faktisk en ideel markedsplads for bettingsvindlere. Afslørende og vrede kommentarer kan nemt slettes og kritiske profiler kan lige så nemt blokeres. Og når kendskabet til svindlen på siden bliver for stort, lukker de blot siden ned og starter en ny op øjeblikket efter.

Faktisk tyder meget på, at svindlerne har flere sider i gang på samme tid. I samtalen herunder mellem Nicki og ejeren af svindelsiden Results 365, som sjovt nok ikke eksisterer længere, påstår svindleren, at han ejer 100 lignende sider.

Betting svindel

Det bliver værre endnu

Man skal ikke bevæge sig særlig dybt ind i Facebook-junglen, før man finder flere sider, der lover hurtig rigdom med odds 150,00 eller kendskab til fiksede kampe i diverse ligaer.

En af de sider er VIP Russian Mafia Matches, der sjovt nok heller ikke eksisterer længere. Her påstår de “kriminelle russere” at have en gylden kilde hos bettingselskabet Bwin, der sælger 100% sikre betting tips for 500 euro.

Den gyldne kilde hos Bwin, Jan Piller fra Canada, som både kender til matchfixing i Bundesligaen og den østrigske 1. division Erste Liga, findes sjovt nok heller ikke i virkeligheden.

Kreativiteten er heller ikke altid lige stor på de forskellige svindelsider. Se bare billedet herunder fra svindelsiden Russian Mafia Soccer Fixed Matches, som angiveligt skulle vælte sig i betting-gevinster.

 

Endnu et bevis på den manglende kreativitet kan du se, hvis du laver en google-søgning på “stack of euros”. Her finder du blandt de første resultater det billede, som gruppen Russian Mafia Soccer Fixed Matches har brugt i deres facebook-opslag.

Her påstår gruppen, at de kan tilbyde intet mindre end odds 450 på en hemmelig kamp. Du skal bare overføre 50 euro før kampstart, så kan du få del i gevinsten. Utroligt nok har siden 167 følgere på Facebook!

Tilbyder sin hjælp i Photoshop

Jesper, som har været i kontakt med betting-svindlerne fra Results 365, er mildt sagt forarget over svindlerne. Han bruger aktivt den danske bettingside på Facebook ODDS – FOR VINDERE. Her deler og diskuterer betting-interesserede danskere spiltips med hinanden, men siden bliver også brugt til at udstille svindlere.

Det har Jesper blandet andre gjort, da han ikke kan lade være med at tage kontakt til svindlerne, når de dukker op i hans newsfeed på Facebook.

“Der findes et utal af grupper eller personer på Facebook, som påstår at de har fixede kampe. Og alle har beviser – men det er fup det hele. Grupperne findes typisk i ens feed, hvis man f.eks. søger på odds grupper. Andre grupper eller personer kontakter dig direkte på messengerfortæller Jesper.

Han mener, at det er ren naivitet, der fører til at folk hopper på svindelnumrene. Og nogle gange kontakter han svindlerne for at genere dem og spilde deres tid.

Nogle gange tilbyder jeg at lave et billede til dem i Photoshop og blive partner. Så er de pludselig helt vilde, og de lover alt muligt“, griner Jesper.

Sådan snyder de folk

Gør dig rigtig dårlig i første spil billard og tab med vilje. Spil om penge i andet spil, skru bissen på og tag hele gevinsten med op i baren. Nogenlunde sådan lyder et gammel og velkendt bodegatrick.

Det gamle bodegatrick kan dog hurtigt resultere i en ordentlig røvfuld og ikke mindst et dårligt ry i nabolaget. Bettingsvindlen på Facebook er derimod helt “gratis” for svindlerne.

Hvis du først er blevet snydt, kan du ikke gøre noget som helst – hverken juridisk eller fysisk. Omstændighederne svarer cirka til at låne 200 kroner ud til en skummel fyr i en mørk gyde, som lover at komme tilbage fem minutter senere med 5.000 kroner.

Hvis vi forestiller os at omkring 30 mennesker går i fælden, kan svindelnumrene ifølge flere forskellige kilder foregå nogenlunde sådan her:

  • Udlov kendskab til et resultat på en kamp.
  • Få folk til at sende en direkte besked via Messenger.
  • Når folk har overført beløbet, deles de op i tre grupper.
  • Én gruppe til hvert udfald på en kamp.
  • 10 indsatser på 1-tal, 10 indsatser på X og 10 indsatser på 2-tal.
  • 20 mennesker bliver snydt, men de sidste 10 får gevinsten tilbagebetalt.
  • De 10 vindere er nu overbeviste om, at de har fat i den lange ende.
  • Nu bliver de 10 vindere bedt om at spille for et meget højere beløb – som de aldrig ser igen.

Svindlerne spiller af og til på en basketballkamp i NBA, hvor der kun er to udfald, fordi kampen ikke kan ende uafgjort. Dermed snyder de kun halvdelen i første omgang.

Tag dig i agt for svindlere

Et gammelt ordsprog lyder, at hvis noget er for godt til at være sandt, er dét det sandsynligvis også. Men i tilfældet om fiksede kampe kan du også spørge dig selv:

Hvis du havde begået et bankrøveri og du var sluppet godt fra det, ville du så risikere det hele, ved at dele din gevinst med tilfældige mennesker på Facebook?

Husk også altid din kritiske sans. Hvis en person har succes med sin betting og allerede tjener gode penge, hvorfor skulle han så tage imod flere penge for sine tips?

Har du selv været udsat for betting-svindel? Eller har du været i kontakt med svindlerne? Så skriv en mail til [email protected].

Populære artikler…