Danmark spiller i de mest homofobiske byer til VM 2018

Graphics: Guanaco and subsequent editors SVG source [Public domain]

Af redaktionen, 18. december 2017

En ny undersøgelse viser, at der er stor modstand mod seksuelle minoriteter i Rusland. Mange russere finder det sandsynligt, at der vil blive begået overgreb mod udenlandske LGBT-personer under VM.

  • 13% af russerne føler irritation ved seksuelle minoriteter, og 11% er forbeholdne. Det svarer til, at hver fjerde russer er negativt indstillet overfor seksuelle minoriteter.
  • De fem mest homofobiske byer er Volgograd, Rostov-on-Don, Saransk, Samara og Yekaterinburg.
  • Danmark skal spille i byerne Moskva, Saransk og Samara, hvor henholdsvis 24%, 29% og 25% føler enten irritation ved eller er forbeholdne overfor LGBT-miljøet.
  • Mest udbredt er homofobien i millionbyen Volgograd, hvor 20% føler irritation ved LGBT-miljøet og 10% er forbeholdne.
  • 39% finder det meget eller nogenlunde sandsynligt, at udenlandske LGBT-personer kan blive angrebet. 53% finder det usandsynligt eller umuligt og 9% ved det ikke.
  • I “dansker”byerne Moskva, Saransk og Samara svarer henholdsvis 45%, 29% og 39%, at det er meget eller nogenlunde sandsynligt, at udenlandske LGBT-personer kan blive angrebet.

Når de danske spillere til sommer rejser til Rusland, skal de spille i tre af de mest homofobiske byer, Moskva, Saransk og Samara, hvor flere end hver fjerde indbygger er negativt indstillet overfor seksuelle minoriteter. Mere end hver tredje russer finder det desuden sandsynligt, at udenlandske LGBT-personer kan blive angrebet under VM, selv hvis de ikke skilter med deres seksualitet.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Henvisningskode.net og analysevirksomheden Wanta Group, på baggrund af interview med 2200 russere i de 11 VM-værtsbyer i december 2017.

Mere end halvdelen af russerne har ingen emotionelle holdninger til homoseksuelle personer, når de ikke viser deres seksualitet. 13% føler sig irriterede over homoseksuelle personer, der synligt viser deres seksualitet. Hovedsagligt ældre mænd.

Analyse homofobi VM 2018

Statistik fra undersøgelsen udført af analysevirksomheden Wanta Group i samarbejde med Henvisningskode.net.

 

Danskerbyer blandt de mest homofobiske

Når Danmark den 16. juni møder Peru, sker det i byen Saransk, der har 315.000 indbyggere. Her svarer 14% af de adspurgte, at de føler irritation ved seksuelle minoriteter, mens 15% er forbeholdne. Det svarer til, at næsten hver tredje i byen er negativt indstillet overfor seksuelle minoriteter.

Fem dage senere, den 21. juni, går det løs mod Australien i Samara i den vestlige del af Rusland, som har 1.180.000 millioner indbyggere. Her føler 11% irritation ved seksuelle minoriteter, mens 14% er forbeholdne. I alt er det hver fjerde i millionbyen, der er negativt indstillet overfor LGBT-miljøet.

Den sidste gruppekamp mod Frankrig spilles i hovedstaden Moskva den 26. juni. Her er det samlet set hver fjerde, der er uvenligt stemt overfor seksuelle minoriteter. 11% føler decideret irritation, mens 13% er forbeholdne.

Top 5 over de mest homofobiske værtsbyer til VM 2018: Volgograd, Rostov-on-Don, Saransk, Samara og Yekaterinburg.

Mest homofobiske byer VM 2018

Statistik fra undersøgelsen udført af analysevirksomheden Wanta Group i samarbejde med Henvisningskode.net.

 

Næsten hver anden moskovit forventer angreb på seksuelle minoriteter

De adspurgte i undersøgelsen er også blevet spurgt om, om det er sandsynligt at udenlandske turister, der tilhører seksuelle minoriteter, vil blive udsat for overfald, hvis ikke de skilter med deres seksualitet.

VM værtsbyer hvor angreb på udenlandske homoseksuelle er mest sandsynlige: Moskva, Rostov-on-Don, Volgograd, Yekaterinburg og Sankt Petersborg. 

Risiko for angreb på homoseksuelle VM 2018

Statistik fra undersøgelsen udført af analysevirksomheden Wanta Group i samarbejde med Henvisningskode.net.

I hovedstaden Moskva finder 12%, det meget sandsynligt, at der vil ske overfald på seksuelle minoriteter, mens flere end hver fjerde, 27%, finder det ret sandsynligt.

I Saransk og Samara, hvor de danske spillere afvikler deres første to kampe, finder henholdsvis 7 og 10% det meget sandsynligt, at der vil finde overfald sted, mens 22 og 29% finder det ret sandsynligt.

Samlet set svarer 12% af de adspurgte, at angreb er meget sandsynligt, mens 27% finder det ret sandsynligt. 13% finder det meget usandsynligt og 40% mener, det er ret usandsynligt.

Download: Al statistik i undersøgelsen omkring russernes holdning til homoseksuelle.

Relaterede artikler