Danmarks vej til VM guldet

 

Af Emil Aurehøj Persson

Hvordan ser Danmarks vej til VM guld egentlig ud? Hvem skal Danmark slå for at kunne hæve det legendariske trofæ i Rusland til sommer?

Vi har undersøgt hvem Danmark sandsynligvis kan møde under VM, hvis danskerne altså går videre fra Gruppe C. Det viser sig, at Danmark helst skal blive 1’er i Gruppe C, hvis man vil have en realistisk vej for at gå hele vejen.

Danmark er da heller ikke ligefrem et varmt navn hos bookmakerne til at vinde VM guld, men det var man jo heller ikke inden EM-triumfen i 1992.

Faktisk kan du få odds 81.00, hvis Danmark vinder VM guld og odds 35.00 hvis Danmark når i finalen. Hvis du synes det er lige optimistisk nok, kan du også spille på at Danmark når en kvartfinale til odds 5.50.

 

Danmarks vej til vm guld

Danmark møder Frankrig på Luzhniki Stadium med plads til 81.000 tilskuere. Foto: Mos.ru [Mos.ru [CC BY 4.0]

Odds på favoritter til VM guld

Ikke helt overraskende er Tyskland de største favoritter VM guldet. Men faktisk er Neymar og co fra Brasilien lige så store favoritter.

Du kan også få pengene hele 10.00 gange igen hvis Messi kan gøre hvad Diego Maradona gjorde i 1986 og tage VM guld med hjem til Argentina. Læs iøvrigt hele vores VM betting guide med solide turnerungsbets for hele VM 2018.

Odds er sidst opdateret 15. februar. 

Sponsoreret indhold. Regler og vilkår gælder +18

Landshold Guld Top 2
Tyskland 5.75 3.25
Brasilien 5.75 3.25
Frankrig 6.50 3.75
Spanien 8.00 4.00
Argentina 10.00 5.25
Danmark 81.00 35.00

Spil på favoritterne ved VM

Danmarks vej til VM guld

Opbygningen af VM turneringen betyder, at man godt kan lave en nogenlunde spådom om, hvem der vil stå i vejen på Danmarks vej til VM guld.

VM i fodbold er nemlig delt i to halvdele, når det kommer til de afgørende knock-out kampe.
Hvis Danmark ender på 2. pladsen i Gruppe C, ryger de i den ene halvdel og hvis man vinder gruppen, ryger man i den anden halvdel.

Gruppe C
Frankrig
Danmark
Peru
Australien

Vi har skabt to mulige scenarier for Danmark til VM.

Det ene tager udgangspunkt i, at Danmark som forventet, bliver nummer 2 i Gruppe C. Det andet scenarie tager udgangspunkt i, at Danmark overrasker positivt og slutter foran de franske favoritter i Gruppe C. Regler og vilkår gælder +18.

Få odds 5.50 på Danmark som gruppevinder

I de to scenarier har vi afgjort hver enkelt kamp efter, hvem der er størst favorit til at vinde VM guld ifølge odds fra Unibet. Det vil sige, at Spanien for eksempel vinder over Rusland i ottendedelsfinalen, da Spaniens odds gør dem til større favoritter til at vinde VM guld.

Her er de to scenarier:

Danmarks vej til VM guld – den svære

danmarks vej til vm guld

Bliver Danmark 2’er i gruppe C møder man formentlig Spanien, Argentina og Tyskland!

 

Danmark bør gå videre fra Gruppe C ved VM, i hvert fald hvis du spørger bookmakerne. Unibet har odds 5.50 på Danmark som gruppevinder og 11.00 på Peru som gruppevinder.

Australien er helt nede på odds 21.00 og burde være en overkommelig modstander for Danmark. Går  Danmark som forventet videre fra Gruppe C som 2’er, ser det dog straks meget værre ud.

Så skal Danmark nemlig møde vinderen af Gruppe D med Argentina, Kroatien, Island og Nigeria. Det er dog en sand dynamitpulje, så der kan sagtens ske overraskelser i den pulje.

Det er faktisk ikke helt utænkeligt, at de stolt fightende islændinge kan bliver Danmarks modstander i en ottendedelsfinale.

Men umiddelbart lader det til, at Danmark render ind i hold som Argentina, Spanien og Tyskland, hvis Åge Hareides tropper bliver nummer to i gruppen. Det er alligevel noget af en mundfuld for et ungt dansk landshold!

Danmarks vej til VM guld – den “nemme”

danmarks vej til vm guld

Vinder Danmark gruppe C, “slipper” man med at møde Kroatien, Portugal og Brasilien.

 

Ikke nok med at Danmark skal slutte bedre end Peru og og Australien for at gå videre fra Gruppe C, så skal Christian Eriksen og co faktisk også helst slutte foran Frankrig.

For hvis Danmark kan gå videre fra Gruppe C som 1’er, så ryger Danmark over i en halvdel, der sandsynligvis er noget nemmere end den anden. Regler og vilkår gælder +18

Spil på Danmark ved VM

Med forventede hold som Polen, Uruguay, Mexico og Kroatien kan det hurtigt vise sig fordelagtigt at ende i den i den ene halvdel, fremfor den anden.

I stedet for modstandere som Argentina, Spanien og Tyskland, kan Danmark sandsynligvis “slippe” med at skulle møde Kroatien eller Island fra Gruppe D, og så møde Portugal eller Uruguay i en kvartfinale.

Danmark er aldrig nået længere end en kvartfinale ved VM i 1998, da Brasilien sendte Danmark ud i det legendariske 2-3 nederlag, som også var Michael Laudrups sidste kamp som spiller.

VM simulator

En VM slutrunde er altid fuld af overraskelser og enkelte hold der kommer meget længere end nogen eksperter havde forudset. De to mulige scenarier i denne artikel tager ikke højde for de overraskelser.

Det gør en VM simulator til gengæld, som engelske The Guardian har udviklet. Her kan du simulerer alle resultater til VM og se hvor langt Danmark kommer og hvem der vinder det hele.

Simulatoren randomiserer hvert resultat efter landsholdendes FIFA-ranking og seneste resultater. Du kan simulere slutrunden så mange gange du vil.

Prøv VM simulator her

Relaterede artikler