De bedste transfers i Superligaen 2018

Mens danskerne har ligget og steget i en rekordvarm sommer, har sportsdirektørenes sved i toppen af Superligaen dryppet på den ene købs- og salgsaftale efter den anden.

Flere af købene har allerede været kendt eller offentliggjort i løbet af foråret og det lader heldigvis til at de gamle dage, med tvivlsomme panik-køb lige inden  transferdøren smækkede i, er ved at være fortid hos topholdende.

De tre favoritter til at tage guldet i den kommende sæson har alle solgt spillere for store beløb.

Foto: Pixabay/Licens: Creative commons CC0

FCK

Penge brugt: 18,6 millioner kr
Penge ind: 118,5 millioner kr
Resultat:

 

3 mest markante indkøb:
Sotirios Papagiannopoulos (Östersunds FK), pris ukendt. Markedsværdi:  
6,75 millioner kr.
Kenan Kodro (Mainz) 12 millioner kr. Markedsværdi: 15 millioner kr
Andreas Bjelland (Brentford) Fri Transfer. Markedsværdi 18,75 millioner kr.

Markante afgange: Santander, Olsen, Johansson, Pavlovic, Matic.

Der er mange meninger om Ståle Solbakkens formåen på transfermarkedet. Men en ting kan man i hvert fald rose nordmanden for – har har hentet meget store summer på spillersalg. Senest med 45 millioner kroner for Santander. Godt 10 millioner for en lunken Pavlovic og sidst men ikke mindst et rekordstort beløb for Robin Olsen.

Brøndby

Penge brugt: 22,5 millioner kr.
Penge ind: 48,3 millioner kr.
Resultat:
Dominik Kaiser (Fri transfer). Markedsværdi: 11,25 millioner kr.
Jens Martin Gammelby 7,5 millioner kr. markedsværdi: 5,25 millioner kr.
Anthony Jung: 6 millioner kr Markedsværdi: 6 millioner kr.

Markante afgange: Rønnow, Nørgaard, Pukki, Kliment, Halimi.

Zorniger er blevet rost til skyerne for hans tyske lejeaftaler med Kliment, Halimi og Jung i sidste sæson. Men nu er lejeaftalerne udløbet og det er kun lykkedes at købe den vel nok mindst imponerende af de tre fri, venstrebacken Anothony Jung.

Stort pres på Kaiser
Kaiser er hentet på en fri transfer og forventes at blive en kæmpe gevinst på Vestegnen. Men tabet af Christian Nørgaard og Frederik Rønnow er markant. Kaiser var en markant profil for RB Leipzig da klubben spillede sig i Bundesligaen, men er sidenhen røget ud startopstillingen.

FC Midtjylland:

Penge brugt: 43,8 millioner kr
Penge ind: 63,75 millioner kr
Resultat:

Sviatchenko: 8,55 millioner kr ( fri ) Markedsværdi: 15 millioner
Joel Andersson: 9,75 millioner kr. Markedsværdi: 6,75 millioner
?
Markante afgange: Andreas Poulsen

“Never change a winning team” FC Midtjylland har investeret markant i bredden. Steinlein og co har været ude med støvsugeren i Danmark og Sverige og hentet spillere som Ayo Okusun, Mayron George fra Superligaen og Jens-Lys Cajuste fra Allsvenskan. Ikke ligefrem topnavne, men spillere der helt sikkert kan bidrage med spidskompetencer og give konkurrence og bredde. Bredden bliver meget vigtig i en trup, der skal overkomme et hårdt program med europæisk fodbold og guldmedaljer der skal forsvares i Superligaen.

Midtjylland er igang med en Chelsea
Midtjylland har tjent ufattelig mange penge på spillersalg det sidste års tid med navne som Sørloth, Rasmus Nissen og senest talentet Andreas Poulsen. Men flere af pengene er blevet brugt på at købe unge spillere som straks er blevet udlånt igen. FC Midtjylland har udlånt intet mindre end 8 spillere. En strategi der virker meget langsigtet. Det er i hvert fald svært at beskylde Midtjylland for at lave satstede indkøb på trods af de store indtæger fra spillersalg.

Læs også vores artikel om Superliga odds 2022