Instagram kongerne af Superligaen

 

FC København og Brøndby er de mest populære klubber i Superligaen. Men hvilke spillere er Instagram-kongerne af Superligaen?

Christian er Eriksen er den største stjerne på Landsholdet og han er også kongen af Instagram på Landsholdet med sine 1,4 millioner følgere. Så mange følgere er der ikke nogen spillere i Superligaen som kan præstere på Instagram.

Der er dog flere overraskelser på holdet, som vi kalder for Instagram-kongerne af Superligaen. For eksempel har AGF to spillere på holdet, mens der kun er en enkelt Brøndbyspiller.

For selv i 2019, er der faktisk flere af de største stjerner i Superligaen som slet ikke har en profil på Instagram. Du finder for eksempel ikke navne som Viktor Fischer og Jakob Poulsen på det populære sociale medie.

Der er generelt ikke mange danskere i toppen af Instagram Superligaen, som domineres af spillere, der er meget populære i udlandet.

Vi har sat en start 11’er, hvor spilleren med flest følgere på hver position har fået en plads på holdet.

Målmand

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Niestety… @dawid_wolinski dzisiaj nie miałem przyjemności cię spotkać?

Et opslag delt af @ kamil_grabara1 den

Kamil Grabara

Følgere: 28.000

Nationalitet: Polen

Klub: AGF (Udlejet fra Liverpool)

Alder: 20 år

Kamil Grabara er med afstand Superligaens mest populære målmand. Han har dobbelt så mange stemmer som Brøndbys Marvin Scwäbe på 2. pladsen. Det 20-årige målmandstalent har da også allerede spillet 9 U21-landskampe for Polen. Polakken må siges at være lidt af et scoop for AGF, som dog kun har lejet keeperen i Liverpool. En klub hvor størstedelen af Grabaras følgere også kommer fra. Der er i hvert fald rigtig mange billede-kommentarer der slutter med et #YNWA. 

Højre back

Guillermo Varela

Følgere: 379.000

Nationalitet: Uruguay

Klub: FC København

Alder: 25

Der var mange danskere, der lige skulle se en ekstra gang efter, da FC København pludselig kunne præsentere Guillermo Varela tilbage i december. Bare seks måneder tidligere havde højrebacken spillet tre kampe under VM i Rusland, side om side med stjerner som Luis Suarez og Edinson Cavani.

Og Varela er altså bare et kæmpe navn! Han har ikke bare været i Manchester United, men smuttede inden turen til FCK  lige hjem til Uruguay og blev mester to år i træk med Penarol. Det er noget der gør én populær, og Varela har da også flest følgere på Instagram af alle spillere i Superligaen.

Midterforsvar

Erik Sviatchenko

Følgere: 65.000

Nationalitet: Danmark

Klub: FC Midtjylland

Alder: 27

Før Andreas Bjelland blev hentet til FC København, var Erik Sviatchenko den ubestridte forsvarsstjerne i Superligaen. Nu må de to profiler nok deles om æren, men på de sociale medier er Sviatchenko en kæmpe profil.

Den veldrejede midtjyde pryder sin profil som fotomodel i utallige magasiner og lægger ikke skjul på sin tilfredshed med at være i FC Midtjylland. Men mest af alt, skyldes han mange følgere, at han stadig har utrolig mange fans efter hans ophold i skotske Celtic. Billedekommentarerne afslører hurtigt, at skotterne frygtelig gerne vil have Erik tilbage til topklubben.

Midterforsvar

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Offseason workout looking forward to preseason and football training again ⚽️

Et opslag delt af Jores Okore (@joresokore) den

Jores Okore

Følgere: 23.000

Nationalitet: Danmark

Klub: AaB

Alder: 26

Der har været langt mellem roserne til Jores Okore fra Superliga-eksperterne, efter at Nørrebro-drengen vendte hjem fra Aston Villa. Men Okore er stadig et meget stort navn i dansk fodbold. Han har vundet et historisk mesterskab og spillet Champions League med FC Nordsjælland, spillet 8 landskampe og skulderskubbet Didier Drogba i Premier League.

Derfor har AaB-anføreren også stadig mange fans fra det engelske, for Aston Villa var og er stadig en kæmpe klub i millionbyen Birmingham. Okore er en meget målrettet person og deler også gerne motiverende filosofi på sin Instagram til singe følgere.

Venstre back

Nicolai Boilesen

Følgere: 56.000

Nationalitet: Danmark

Klub: FC København

Alder: 27

Havde det ikke været for de mange skader, havde Nicolai Boilesen nok været alt for god til Superligaen i dag. Den blonde venstre back, har været en meget populær mand i Ajax, hvor han brød igennem fra ungdomsrækkerne og til sidst endte som anfører for Hollands største fodboldklub. Og har du været anfører i Ajax, er der mange der gerne vil følge med i hvad du går og laver – bare spørg den meget populære anfører Lasse Schöne med 234.000 følgere på Instagram.

Nu er Boilesen i FCK og det lader til, at han stortrives. Humørbomben bruger blandt anden sin energi i FCK-TV, hvor han tager pis på sine holdkammerater og bliver mere og mere populær blandt løvernes fans.

Højre midtbane

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Getting Ready for KMD cup tommorow. Thanks to @getcutt

Et opslag delt af Youssef (@yousseftou24) den

Youseff Toutouh

Følgere: 29.000

Nationalitet: Danmark

Klub: AGF

Det er ikke mere end et par år siden, at danske medier havde stort fokus på, at landstræneren skulle skynde sig at give den talentfulde Youssef Toutouh landsholdsdebut, så han ikke endte på det marrokanske i stedet. Toutouh var på toppen af karrieren og startede inde i Champions League for FCK. Nu prøver den 26-årige kantspiller at få kickstartet karrieren i AGF, hvor hans positive humør allerede har gjort ham til gode venner med flere AGF-profiler.

Toutouh har lavet over 1100 opslag på Instagram, men størstedelen er foregået under hans tid i FCK. Det virker dog som om, at hans mange trofaste følgere fortsat tror på en lys fremtid for Tuotouh, der hashtagger alle sine opslag med #YT24.

Central midtbane

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Amazing place ????

Et opslag delt af Zeca Rodrigues (@zeca_rodrigues) den

Carlos Zeca

Følgere: 49.000

Nationalitet: Grækenland

Klub: FC København

Han er måske ikke den mest iøjnefaldende spiller, når der vises højdepunkter fra FC Københavns kampe. Men Carlos Zeca er en af de allerstørste stjerner i Superligaen og hans arbejdsraseri og gode teknik betyder alt for FC København. Det siger også noget om en spillers niveau og karakter, at han som udlænding på under et år blev forfremmet til officiel anfører for hovedstadsklubben. Zeca var også anfører i Panathinaikos og har spillet 14 landskampe for Grækenland.

Zeca er altså et stort navn i Grækenland, og firkløveren på hans profiltekst på Instagram afslører, hvor meget hans hjerte stadig banker for Panathinaikos. Det er noget fans sætter pris på og derfor er størstedelen af hans billedekommentarer også på græsk. Spørgsmålet er nu, om han med tiden kan blive lige så populær hos de københavnske fans?

 

Central midtbane

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Evander (@evander) den

Evander da Silva Ferreira

Følgere: 109.000

Nationalitet: Brasilien

Klub: FC Midtjylland

I starten af 2019 købte FCM deres stjernefrø Evander fri af hans klub Vasco da Gama  for bare 15 millioner kroner. Men den brasilianske klub har sørget for at sikre sig 14% af hans næste transfersum. Evanders potentiale er nemlig skyhøjt og det er de udmærket godt klar over i hans barndomsklub.

Evander fik allerede debut som 17-årig i den brasilianske storklub. Og i et fodboldgalt land som Brasilien får en af klubbens egne talenter, der slår tidligt igennem, meget hurtigt mange fans på sociale medier. Evander er altså på trods af sine bare 20 år en af de største stjerner i Superligaen og på Instagram.

Venstre midtbane

 

Vis dette opslag på Instagram

 

☀️??

Et opslag delt af Adnane Tighadouini (@adjetyga) den

Adnane Tighadouini

Følgere: 55.000

Nationalitet: Marroko

Klub: Esbjerg (udlejet fra Malaga)

Den største overraskelse på må uden tvivl være Adnane Tighadouini. Den 26-årige marrokaner er den største stjerne på Instagram blandt Superligaens kantspillere. Tighadouini har mest imponeret i Holland for Breda og Vitesse med hvem han har vundet pokalturneringen.
26-årige Tighadouini har allerede været på lejeophold seks gange i karrieren, og lige nu lejer Esbjerg ham i Malaga, hvor han har været på konstant udlån siden slutningen af 2015.

De mange følgere kan blandt andet forklares ved at Tighadouini har scoret 14 kasser på en sæson i den bedste hollandske række og har fået en enkelt kamp på det marrokanske landshold. Og så er kantspilleren en meget kampafgørende spiller, når han er i topform. Det er noget der tiltrækker fans og følgere.

 

Angriber

 

Vis dette opslag på Instagram

 

??☀️???⚓️?

Et opslag delt af ante.erceg (@ante.erceg) den

Ante Erceg

Følgere: 294.000

Nationalitet: Kroatien

Klub: Brøndby

Wow! Var det ikke fordi FC København havde købt Guillermo Varela, ville Ante Erceg med afstand have været ukronet Instagram-konge af Superligaen. Kroaten er stadig ikke for alvor brudt igennem hos Brøndby, men den store popularitet vidner om, at angriberen besidder et hvis talent.

Inden han blev hentet til FC Shabab i Dubai, havde Erceg disket op med 20 mål og 15 assists på to sæsoner for Hajduk Split i Kroaten. Og hvis du banker mål ind for Hajduk Split, så bliver du rigtig populær i det sportsgale Kroatien. Ante Erceg er braget igennem i Kroatien og på Instagram, men mangler stadig at gøre det i Superligaen.

Angriber

Pieros Sotiriou

Følgere: 32.000

Nationalitet: Cypern

Klub: FC København

Er Sotiriou kongen af Cypern? Flere ting tyder i hvert fald på det. Sotiriou er målkongen på landsholdet og spiller da også i nr 10. Uden for banen, danner han par med den cypriotiske TV-vært og blogger Maria Kortzia, som har endnu flere følgere end Sotiriou. Der er kun 1 million indbyggere på Cypern, men alligevel har Sotiriou og Kortzia tilsammen over 70.000 følgere på Instagram.

Så på trods af Sotirious tvilsomme popularitet i København, er han en kæmpe stjerne, når han vender hjem til den populære ferieø. 25 år, lækkert hår, lækker kæreste og nummer 10 på landsholdet – hvad mere kan man ønske sig?

Læs også vores artikel om Superliga odds 2022