Reklame indhold. Regler, vilkår og omsætningskrav gælder +18

Odds på Politik - Spil på næste statsminister

 

Odds på politik er populært som aldrig før, men bookmakerne tager ofte fejl af favoritterne. Lars Løkke Rasmussen skal senest udskrive næste folketingsvalg 17. juni 2019. Bliv klogere på bookmakernes fejltagelser, og de aktuelle odds på politik.

Tør vi tro på bookmakerne ved kommunalvalget?

Bookmakerne har de sidste år begået alvorlige brølere i deres odds på politik.

Først fejlede de ved det engelske parlamentsvalg i 2015, derefter ved folkeafstemningen om, hvorvidt England skulle forblive medlem af EU i 2016. Senest er det præsidentvalget i USA, hvor begivenhedernes valget foretog en u-vending og overraskende placerede Mr. Trump i det hvide hus.

Hvordan kunne bookmakerne tage så grueligt fejl? Og kan vi regne med noget lignende til næste folketingsvalg?

Odds på politik

Reglerne er klare i Danmark, der må højst gå 4 år imellem hvert folketingsvalg.
Derfor skal nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrive næste folketingsvalg senest d. 17. juni 2019.

På trods af konstante spekulationer om et forestående folketingsvalg, lader det til, at Lars Løkke Rasmussen vil beholde regeringsmagten for enhver pris. Derfor er det svært at forestille sig et folketingsvalg før engang i 2019.

I 2019 kan det politiske landskab se markant anderledes ud, men ventetiden åbner samtidig op for at få nogen markant højere odds end under en valgkamp.

For eksempel kan det aktuelle høje odds på Lars Løkke Rasmussen sagtens falde markant, når først valgkampen går i gang.

 

odds på politik

Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder +18 år

 

Se flere odds hos Unibet

Odds på gruppeformand for Venstre efter 1. maj 2018 

Et spændende odds på politik findes lige nu hos regeringspartiet Venstre. Gruppeformand Søren Gade har annonceret, at han stiller op til næste parlamentsvalg i EU. Dermed er han ikke på stemmelisten ved næste folketingsvalg.

Det betyder samtidig, at hans post som gruppeformand skal besættes af en ny.
Men der er allerede spekulationer i medierne om, at Lars Løkke vil skifte Søren Gade ud i løbet af foråret 2018.

Ifølge BT, har en unavngiven minister fortalt, at Lars Løkke allerede er igang med at fyre Søren Gade som del af en kommende ministerrokade.

Favoritter til posten som gruppeformand er, ifølge BT, Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og Skatteminister Karsten Lauritzen.

Hos Unibet er Claus Hjort Frederiksen også favorit, men du kan også få odds 6.00 på Karsten Lauritzen som ny gruppeformand. (Odds d. 21.februar).

 

odds på politik

Hvem er gruppeformand i Venstre 1. maj 2018? Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder +18 år.

 

Odds på næste amerikanske præsident 

Politiske spillemarkeder har eksisteret siden slutningen af det 19. århundrede, hvor amerikanske politikere simpelthen spillede på deres egne chancer for at blive valgt. Også på Wall Street var det populært at spille på præsidentvalg, og siden er markedet vokset stødt.

I dag er fire ud af de fem største spillemarkeder hos verdens største spillebørs, britiske Betfair, politiske. Ved det amerikanske præsidentvalg i 2016 blev der spillet ikke mindre end 97 millioner pund på, hvem der ville blive USA’s næste præsident.

Næste præsidentvalg i USA er i 2020. Her skal Donald Trump forsøge at blive genvalgt. Og som landet ligger lige nu, står der ingen oplagt modstander klar for demokraterne.

Lige nu er jurist og senator i Massachusetts, Elizabeth Warren, det bedste bud på en modstander til Donald Trump til odds 11.00 hos Unibet.

Mange amerikanere håber på, at enten Michelle Obama eller Oprah Winfrey vil stille op for demokraterne i 2020. De to markante kvinder giver, ligesom Mark Zuckerberg, odds 26.00 som næste præsident i USA.

Meget langt nede på listen finder man også Kanye West. Unibet giver odds 501.00 på Kanye West, hvilket du i øvrigt også kan få på hans kone, Kim Kardashian!

Det politiske system i USA er inde i en tid med store forandringer og overraskelser.
Og efter Donald Trumps meget overraskende sejr i 2016, er der næsten ingen eksperter, der tør udelukke nogen som helst som potentielle kandidater.

odds på politik

Der mangler stadig en oplagt modkandidat til Trump i 2020. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder +18 år.

 

Parametre for odds på politik

I de seneste år har der faktisk været en tendens til at give spillemarkedet større opmærksomhed end meningsmålinger, når det kommer til at odds på politik som Brexit og det amerikanske præsidentvalg.

Den mest afgørende faktor er, at spillemarkedernes forudsigelser baserer sig på folks rationelle skøn og vurderinger, ikke deres personlige meninger.

Det faktum, at spillerne har penge på højkant, gør det ifølge forskere ydermere sandsynligt, at de sætter sig godt ind i problemstillingen og giver deres ærlige bud på en vinder.

I en artikel i Politiken i forbindelse med kommunalvalget i 2013 forklarede Senior-bookmaker hos NordicBet, Frederik Sovang, hvilke parametre man hos NordicBet sætter odds efter ved en begivenhed som kommunalvalg i Danmark.

“Typisk skeler vi til, om en kommune skulle være højborg for et givent parti… Borgmestereffekten kontra aktuelle målinger både lokalt og på landsplan har også indvirkning på, om det er den ene eller anden fløj, vi har udpeget som favorit, og i hvor stor en grad favoritværdigheden er.”

Udtalte Frederik Sovang til Politiken.

 

Bookmakernes odds på politik

Bookmakerne har ramt gevaldigt ved siden af ved store politiske begivenheder som “Brexit” og Trumps præsidentvalg.

Om bookmakerne i disse tilfælde skelede for voldsomt til de officielle meningsmålinger, som jo i den grad også var gale på den, og på den måde kom til at virke for usikre, må stå hen i det uvisse.

Efter de forgange års store politiske overraskelser har flere medier peget på, at når eksperter udtaler sig skråsikkert om et politisk resultat, har offentligheden og medierne tendens til ukritisk at gentage det.

Hvis både eksperterne og meningsmålingerne kan tage grueligt fejl og påvirke bookmakerne, må det jo åbne op for betting på de store overraskelser.

Alt kan ske i fodbold, men det kan dét så sandelig også i politik.

Læs også…