Superliga odds 2020 - de bedste spiltips

Hvem vinder Superligaen 2020? Hvem sniger sig med i top 6? Hvem rykker ned fra Superligaen? Her får du de bedste Superliga spiltips og Superliga odds.

Wow! Det er ikke ligefrem hverdagskost i Superligaen, at to klubber ligger så tæt i kampen om mesterskabet efter  vinterpausen. Men måske skal vi til at vænne os til at FCK og FCM løber et tæt mesterskabskapløb de kommende sæsoner, som vi så FCK og Brøndby gøre det i dele af 00’erne.

Det er heller ikke ligefrem hverdagskost, at FC København ikke er favoritter, når det kommer til odds på vinderen af Superligaen.

Men det er også en historisk risikabel sæson i Superligaen, med rekordstor risiko for at ende med at rykke ned. Der er nemlig intet mindre end tre direkte nedrykkere i nuværende sæson!

Det skyldes, at Superligaen fra næste sæson skæres ned fra de nuværende 14 hold tilbage til 12. Holdene er blevet enige om at sløjfe det nuværende playoff system, og gå over til to identiske slutspil i top 6 og bund 6 efter 22 spillerunder.

Odds vinder af Superligaen 2020

KlubPlacering i vinterpausenPlacering i sidste sæsonOdds
FC Midtjylland121.02
FC København2111.00
AGF39801.00
Brøndby444001.00
AaB674501.00
FC Nordsjælland764501.00

(Odds opdateres løbende)

Under Den Kolde Krig var Sojvetunionen og USA travlt beskæftiget i et våbenoprustningskapløb – vi er lidt ved at nærme os en lignende tendens i Superligaen. FC Midtjylland er pludselig begyndt at købe mange spillere for tocifret millionbeløb og flere af dem oppe omkring 20 millioner kroner. Det har nu skubbet FC København, som insisterer på at være den dominerende klub i Skandinavien til at købe spillere for over 30 milllioner kroner.

De fleste forventede et stille vintertransfervindue for de to guldfavoritter, men sådan endte det langt fra. FC Midtjylland har hentet store profiler som Lasse Vibe, Ronnie Schwartz og Anders Drejer ind til at løse deres scoringsproblemer i angrebet. Med et bundsolidt forsvar suppleret af nyindkøbte Dion Cools, en rutineret målmand og en meget stærk midtbane, er vejen i græsset banet foran FC Midtjylland til at hente deres tredje mesterskab i klubbens historie.

Men FC København har selvfølgelig svaret igen på transfermarkedet. Ind er kommet den tidligere forsvarsprofil i klubben Ragnar Sigurdsson og angrebstalentet Mikkel Kaufmann er hentet ind for godt 20 millioner i AaB. FC København havde et meget vanskeligt efterår, hvor spillet aldrig nået at blive imponerende. Men en lang vinterpause og opstart er måske hvad Ståle Solbakken og hans enorme stab har skullet bruge for at få gang i den dyrt indkøbte Pep Biel, som var en stor skuffelse i efteråret.

Der er ingen tvivl om at både FC Midtjylland og FC København går ind til foråret i Superligaen med to meget potente trupper. Men hvis der skal vælges et hold at satse på, kunne det godt ligne at FC Midtjylland er det bedste bud. FC København ligner et hold der kan blive skræmmende stærkt, når det først er spillet ordentligt sammen, men det bliver måske først i næste sæson at det for alvor kommer til at spille igen for de forsvarende mestre. Superliga odds på de to mesterskabsfavoritter er i hvert meget tæt på hinanden og man kan nemt forestille sig at det hele bliver afgjort i en af de sidste runder af Mesterskabsspillet.

Hvis man tror på mesterskabsmirakler til skyhøje odds, så er AGF nok det eneste bud blandt forfølgerne. AGF havde et af de bedste efterår i mange, mange år men det er før set, at gode præstationer bygger et enormt pres op fra medier og fans i den hungrende hjemby Aarhus.

Odds top 3 Superligaen 2020

AaB678.50

KlubPlacering i vinterpausenPlacering i sidste sæsonOdds
FC Midtjylland12
FC København211.01
AGF391.60
Brøndby444.75
FC Nordsjælland768.00
Randers FC5826.00

(Odds opdateres løbende)

Hvor mesterskabskampen i Superligaen allerede ved vinterpausen er en lukket fest for de to bedste klubber i rækken, er der lagt op til et spændende kapløb om retten til at hænge bronzemedaljerne om halsen sidst på foråret.

En tredjeplads i Superligaen vil ikke kun være lige med bronzemedaljer men også en plads i Europa League kvalifikationen og muligheden for at indkassere store penge til klubkontoen.

23 år. Eller bare 1997. Så langt skal vi tilbage i tiden for at finde de sidste medaljer til AGF. Det er så lang tid siden, at Stig Tøfting var en af profilerne, da klubben satte rekord for flest scorede mål på hjemmebane i en Superliga-sæson, og endte med bronzemedaljer.

Efter flere års tålmodighed og holden fast i David Nielsen som cheftræner, ser det endelig ud til at give pote for AGF. “De hviie” var i efteråret det klart bedst spillende hold efter FCM og FCK og flere sejre blev endda hivet hjem med overbevisende cifre.

Men, men men.. Spillerne fra De hviie har nu sat sig selv i den svære situation, at de stort set kun kan skuffe i foråret, for nu forventer de hungrende fans i Aarhus at få serveret bronzemedaljer på tallerkenen. Derfor er der rigtig god værdi i at kigge på klubber som Brøndby, AaB og FC Nordsjælland som står klar til at ødelægge bronzefesten i Aarhus.

Der er dog store spørgsmåltegn ud for Brøndby, som har solgt flere af de største profiler på holdet i Wilczek, Kaiser og Mukhtar. Men på Vestegnen er troen på deres nuværende og noget unge trup rigtig stor. Og for en gangs skyld er presset faktisk taget lidt at spillerne i Brøndby.

For selvom ledelsen har bebudet, at man forventer en plads i top 3, så skal man lede længe i Fodbold-Danmark efter andre med samme forventninger til den decimerede Brøndby-trup. En sådan situation kommer formentlig til at tage et stort pres fra Brøndby-spillernes skuldre, og kan nemt gå hen og give dem vinger i stedet. De trofaste Brøndbyfans vil i hvert fald være bag deres hold, som vil være mere præget af unge spillere end længe set på Vestegnen.

Apropos unge spillere, så er to andre mulige kandidater til bronzemedaljer, AaB og FC Nordsjælland to hold båret frem af mange unge spillere.

AaB har den store fordel at de har kunnet beholde deres kæmpeprofil Lucas Andersen, som i efteråret fik landsholdsdebut i Aalborg. AaB har dog set ud til at være alt for afhængige af store præstationer fra den offensive midtbanekreatør.

Og FC Nordsjælland? De ligner et hold, der er ved at gøre det igen. Efter flere store salg i sommer, er der endnu engang skudt nye stjerneskud fra Farum-klubben, der uden problemer imponerer på den største scene i Danmark.

For alle tre klubber gælder dog mantraet, at stabilitet som regel er en by i Rusland, når fødselsdatoen på de fleste af spillerne er til den unge side. Dermed skal vinderen af bronzemedaljerne i Superligaen formentlig findes i en åben skududveksling mellem AGF under et stort pres og de unge og ustabile hold fra Brøndby, AaB og FC Nordsjælland.

Odds top 6 Superligaen 2020

(Odds opdateres løbende)

KlubPlacering i vinterpausenPlacering i sidste sæsonOdds
FC Midtjylland12
FC København21
AGF391.02
Brøndby441.05
FC Nordsjælland761.083
AaB671.15
Randers FC582.70

Med den nuværende struktur i Superligaen er top 6 efterhånden blevet det mere end forjættede land. Efter 26 spillerunder bliver top 6 en mulighed for klubber der ellers kunne ende i nedrykningsfare for at puste ud og spille et mesterskabsspil i resten af foråret med alt at vinde mod bedre placerede modstandere.

Men i denne sæson er den helt store outsider faktisk et hold ingen havde regnet med skulle være i den situation. For sidste års bronzevindere fra OB er efter et meget svingende efterår endt med at være større favoritter til at misse top 6 end til at komme med i det forjættede land.

For at gøre situationen værre, solgte fynboerne i vinterpausen deres topscorer, Bashkim Kadrii. De stribede har erstattet Kadrii med Mart Lieder fra SønderjyskE og suppleret med spillere som Aron Elis Brandarson, Kasper Larsen fra Aalesund og Norrköping og Alexander Juel Andersen fra Vendsyssel.

Men spillere hentet i den bedste norske række og 1. division er ikke ligefrem et signal om, at OB vil komme buldrende i foråret, hvilket ellers vil være påkrævet hvis sidste års bronzevindere ikke skal skuffe fælt og ende i et historisk farligt nedrykningsspil.

Omvendt har OB-truppen masser af rutine sammenlignet med flere af de unge trupper der ligger foran i køen til at slutte i top 6. Derfor kan der være en god ide i at se OB’s vej tidligt på foråret som et hold der slutter i top 6 til et højt odds.

Som Dark horses er der høje odds at hente på hold som Lyngby og SønderjyskE. Specielt Lyngby imponerede voldsomt i efteråret i flere kampe, hvor hjemmebanen, som har været bedst kendt for legendariske stadionpølser, blev et sted hvor det forholdsvis unge hold hentede flere imponerende resultater.

Lyngby har fået genstartet karrieren hos klubdrengen Frederik Gytkjær og det falerede Brøndby-talent Patrick Da Silva krydret med den kreative lejesvend fra Brøndby Rezan Corlu.

SønderjyskE venter stadig på den helt store effekt fra ansættelsen af Guld-Glenn, bedre kendt som Glenn Riddersholm, der hentede FCM’s første mesterskab nogensinde som cheftræner. Flere eksperter peger på, at foråret sagtens kunne blive tidspunktet hvor det endelig sker.

Odds nedrykker Superligaen 2020

KlubPlacering i vinterpausenPlacering i sidste sæsonOdds
Silkeborg IF141. division1.02
Esbjerg1351.35
Hobro12131.33
SønderjyskE11114.00
AC Horsens10103.75
Lyngby81. division10.00
OB937.00

(Odds opdateres løbende)

I en sæson hvor der skal findes hele tre nedrykkere, er den ene plads på nedrykningsskibet desværre allerede fundet før kampen for alvor skal stå. Silkeborg IF lader til at have givet op på tilværelsen i Superligaen. På trods af flere større transferindtægter på videresalgsklausuler for Robert Skov og Kasper Dolberg, har Silkeborg ikke valgt at investere i truppen for at kunne klare overlevelse i Superligaen.

Silkeborg har endda solgt holdet imponerende topscorer i Plaffeministeren, bedre kendt som Ronnie Schwartz til FC Midtjylland.

Der er virkelig lagt i kakkelovnen til et eksplosivt nedrykningsspil mellem resten af holdene som ender uden for top 6. Hobro ligner et oplagt bud på en nedrykker sammen med Esbjerg. Hobro var én kamp fra at rykke ned i sidste års playoff, da man med nød og næppe overlevede playoffkampene mod Vejle.

Hobro’s helt store problem er, at Mål Pål, Pål Alexander Kirkevold er løbet tør for krudt i den ellers så træfsikre målkanon. Vi skal ikke længere tilbage end sæsonen 2017/2018, hvor Mål Pål blev topscorer i Superligaen med 22 mål for Hobro. Han SKAL igang for Hobro i foråret, hvis nordjyderne ikke skal ende i 1 division efter sommerpausen.

Esbjerg var virkelig ringe og skuffende i efteråret. Det var der mange der enige om. Men med ansættelsen i slutningen af efteråret af Danmarks anfører under EM-triumfen i 1992, Lars Olsen, har man gjort hvad man kan på trænersiden. Dertil har ledelsen hentet flere spillere end på lejeaftaler i et desperat forsøg på at klare overlevelse.

Esbjerg skal tilbage til de helt simple dyder med Rudolph Austin som anfører i forsvaret og den lejede målmand Vito Mannone, som har siddet meget på bænken i blandet andet Arsenal. Men de simple dyder, som betondefensiv, hård fight og fokus på dødbolde er lige præcis hvad der gjorde Lars Olsen til Europamester i 1992 og som har præget hans trænerkarriere.

Men måske bliver Esbjerg og Hobro overhalet indenom af AC Horsens? Horsens, der altid bliver undervurderet og ender med at overraske positivt, har for engangs skyld haft det rigtig svært i efteråret. Og måske er det her endelig sæsonen hvor Danmarks nok meste temperamentsfulde træner Bo Henriksen ikke kan få sine spillere til at overpræstere i samme grad som tidligere.