Verdensmesterskab med doping?

Kazan Arena. Foto: A.Savin  [FAL], from Wikimedia Commons

Af redaktionen.dk, 12. december 2017

Russerne tror, at deres eget landshold har størst sandsynlighed for at dope sig.

  • 12% af russerne tror, at det russiske fodboldlandshold vil dope sig inden eller under VM 2018.
  • Efter Rusland er det mest sandsynligt at England, Tyskland og Frankrig vil dope sig, mener russerne.
  • Det danske landshold er blandt de “reneste” ifølge russerne. Kun 2% mener, at det danske landshold vil tage doping.
  • Omvendt tror hver tredje indbygger i Saransk, hvor det danske landshold skal spille deres første kamp, at fodboldspillere generelt vil tage doping.

Mens Rusland forbereder sig på at lægge land til VM 2018, viser nye undersøgelser, hvad almindelige russere tænker om doping-problemet samt, hvordan det kan påvirke deres lands chance for succesfuldt at agere vært for en af verdens største sportsbegivenheder.

I en ny undersøgelse, foretaget i Rusland af Henvisningskode.net og analysevirksomheden Wanta Group, svarer 1/3 af russerne, at de tror fodboldspillere vil dope sig. 14% af de russiske mænd er endda sikre på, at fodboldspillere vil tage doping forinden eller under verdensmesterskabet.

1/3 af russerne tror, at en eller flere fodboldspillere vil tage doping. 12% er helt sikre på, at en eller flere spillere vil tage doping – det er hovedsagligt mænd med en negativ indstilling til VM 2018.

Statistik fra undersøgelsen udført af analysevirksomheden Wanta Group i samarbejde med Henvisningskode.net.

Dataen er indsamlet i december 2017 på baggrund af interviews med 2.200 russere fordelt i de 11 VM-værtsbyer, og resultaterne kaster lys på den offentlige opfattelse af doping-skandaler i den russiske befolkning.

Danmark er blandt de gode drenge

Russerne lader til at være mere mistænksomme omkring deres eget landshold: 12% af de adspurgte mener, at spillerne fra værtslandet har den største sandsynlighed for at dope sig. Ifølge undersøgelsens resultater er de engelske, tyske og franske landshold de næst mest tilbøjelige til at tage doping, dog kun med respektivt 7%, 6% og 5%.

Rusland, efterfulgt af England, Tyskland og Frankrig, er blandt de lande, der har mest sandsynlighed for at dope sig, ifølge de adspurgte russere i undersøgelsen.

Statistik fra undersøgelsen udført af analysevirksomheden Wanta Group i samarbejde med Henvisningskode.net.

Omvendt ser russerne spillere fra Island, Schweiz og Panama som de lande, der er mindst tilbøjelige til at dope sig til verdensmesterskabet i 2018. Det danske landshold er også blandt de gode drenge i klassen. Kun 2% af de adspurgte russere mener, at de danske drenge vil tage præstationsfremmende stoffer.

Sverige, Serbien, Belgien, Kroatien, Danmark, Schweiz og Island er blandt de europæiske lande, som russerne har mest tillid til, når det kommer til brugen af doping.

Statistik fra undersøgelsen udført af analysevirksomheden Wanta Group i samarbejde med Henvisningskode.net.

Verdensmesterskabet er en meget vigtig begivenhed for Rusland og en chance for at vise hele verden en anderledes side af landet. At én ud af ti russere tror på, at deres eget landshold vil dope sig på en af de største scener i verden, viser omfanget af den offentlige bekymring i Rusland.

Download alle grafer i undersøgelsen.

Relaterede artikler