Reklame indhold. Regler, vilkår og omsætningskrav gælder +18

CS:GO Betting Guide

Her på henvisningskode.net stræber vi efter at hjælpe danskerne med deres online spil. Med en stigende interesse i konkurrenceprægede online computerspil som Counter-Strike: Global Offensive, er der også blevet skabt et marked for online betting, de fleste bookmakere har valgt at tage del i. Derfor har vi lavet en omfattende CS:GO betting guide.

Denne verden af eSport kan dog virke lidt overvældende for enhver, som ikke har tidligere erfaring med spillet. Så her på henvisningskode.net har vi besluttet os for at lave en overskuelig og dybdegående CS:GO betting guide.

Hvad er CS:GO?CS:GO for begyndereCS:GO betting siderCS:GO odds

CS:GO betting tipsBetting på skinsCS:GO turneringer

Hvad er Counter-Strike: Global Offensive?

Counter-Strike: Global Offensive (herefter CS:GO) er et af de mest populære online spil på PC og flere hundrede tusinde mennesker spiller det dagligt. Denne popularitet har medført, at der afholdes årlige turneringer med store pengepræmier på op mod 1 million dollars på spil.

Counter-Strike-serien startede i 2000, med spillet kaldet ”Counter-Strike”, og har siden da haft 4 udgaver:

 • Counter Strike 1.6
 • Counter Strike: Condition Zero
 • Counter Strike: Source
 • Counter Strike: Global Offensive

CS:GO er den nyeste version og udkom i 2012. De forskellige udgaver af Counter-Strike har typisk ikke haft de helt store ændringer, når det kommer til de grundlæggende regler. Så det har været nemt for langvarige fans at vænne sig til de nye udgaver af spillet.

En af de største årsager til CS:GOs succes er streaming-siden Twitch.tv, hvor flere hundrede tusinde spillere og fans ser professionelle turneringer live. Den store mængde seere har medført, at der er meget stor interesse for CS:GO betting, og de seneste år har danske bookmakere udvidet deres spilmuligheder til at omfatte eSport – herunder odds på Counter Strike.

Det er hér, vores CS:GO betting guide kommer ind i billedet. Vi vil informere danskerne om CS:GO betting: hvordan foregår spillet? hvilke bookmakere tilbyder CS:GO betting? Og hvilke odds tilbydes der hos en række bookmakere i Danmark?

Foruden dette vil vi også beskrive såkaldt ”skin betting”, som er et fænomen, der involverer betting med CS:GO skins. Afslutningsvis giver vores CS:GO betting guide dig nogle tips til, hvad du skal se efter, når du vælger at spille på CS:GO odds.

CS:GO betting guide – en gennemgang for begyndere

Hvordan spiller man så CS:GO? Ligesom traditionelle sportsgrene som fodbold eller håndbold er der en hel del regler og finurlige detaljer, som danner rammen om computerspil.

CS:GO virker ikke ligefrem som et spil, der er nemt at sætte sig ind i. Især ikke når det nævnes, at spillet ikke har ændret sig meget siden 2000. For at hjælpe almene betting-entusiaster med at forstå CS:GO, forklarer vi i vores CS:GO betting guide først de grundlæggende regler for, hvordan spillet foregår på turneringsniveau.

Det basale, kampe og runder

Helt grundlæggende er CS:GO et skydespil der spilles med to hold af 5 spillere, hvoraf et af holdene skal vinde 16 ud af 30 runder for at blive kåret som matchvinder. Hver runde er som udgangspunkt sat til at vare 1 minut og 55 sekunder, men kan afgøres hurtigere, hvis ét af holdene dræber alle spillere på det modsatte hold.

Hvis begge hold formår at vinde 15 runder, bliver kampen talt som uafgjort. Hvis dette sker i forbindelse med en turnering, fortsætter kampen i overtid, indtil der findes en matchvinder.

I gruppespillet skal et hold kun vinde én kamp mod modstanderen for at gå videre i turneringen, mens finaler spilles i et format, hvor et hold skal vinde mindst 2 ud af 3 kampe for at vinde – nogle gange 3 af 5.

De to hold og deres mål

To hold af 5 spillere fordeles på henholdsvis ”Counter-Terrorist” og ”Terrorist” holdet. De to hold starter på forskellige, forudbestemte steder på banen kaldet ”spawn points”. De to hold har en række forskelle; forskellige våben, forskelligt udstyr og forskellige mål, de skal opnå for at vinde runden.

Terrorist-holdet skal vælge ét ud af to forudbestemte områder på banen, hvor de kan ”plante” bomben, hvorefter de skal beskytte denne bombe fra Counter-Terrorist holdet i 40 sekunder. Efter de 40 sekunder er gået, eksploderer bomben og dræber alle spillere i en stor omkreds, og dermed vinder terroristerne runden. Terrorist-holdet kan også vinde en runde ved at dræbe alle spillere på det modsatte hold.

Det vil altså sige at terrorist-holdet har to mulige måder at vinde en runde på:

 • Terrorist-holdet dræber alle medlemmer på counter-terrorist holdet.
 • Terrorist-holdet ”planter” bomben og formår at beskytte den i 40 sekunder, hvorefter den detonerer.

I modsætning til dette har Counter-Terrorist holdet tre forskellige måder at vinde en runde på:

 • Counter-terrorist holdet dræber alle medlemmer på terrorist-holdet.
 • Counter-terrorist holdet desarmerer bomben efter den er blevet ”plantet” af terrorist-holdet.
 • Counter-terrorist holdet formår at beskytte begge ”bombesteder” fra terrorist-holdet, så tiden for runden løber ud.

De første to muligheder er de mest generelle udfald af en typisk CS:GO runde, men der kan være strategiske fordele ved at lade tiden løbe ud, hvis man er på terrorist-holdet.

Ved at lade tiden løbe ud på terrorist-holdet, kan spillere nemlig gemme deres våben til næste runde. Det er her spillets interne økonomi kommer ind i billedet.

Økonomien

Hver spiller starter første runde med $800, som kan bruges inden for de første få sekunder af kampen til at købe våben og udstyr for. Den højeste mængde penge, en enkelt spiller kan have, er $16.000. Disse penge er selvfølgelig en fiktiv del af spillet.

Denne pengemængde stiger, hvis spilleren klarer sig godt i kampen. Hvis spillere formår at dræbe spillere fra det modsatte og holder sig selv i live, får de en pengebonus runden efter. Disse penge kan samles sammen og bruges til at købe større og mere effektive våben i senere runder.

Pistol round

Grundet den økonomiske begrænsning starter begge hold typisk den første runde af en kamp ved blot at bruge deres pistoler og ved at købe så lidt som muligt. Dette fænomen kaldes en ”pistol round”, eller pistolrunde på dansk.

Det er dog ikke kun i løbet af pistolrunder, at man ser hold bruge deres pistoler. På grund af den stramme økonomi kan det godt betale sig for hold, der er bagud, at spare på deres penge i en runde og kun bruge pistoler.

Foruden dette kan enhver spiller smide deres våben fra sig og lade en holdkammerat samle det op. Derfor kan man se på et holds penge som en ”pulje”, hvor de spillere, der klarer sig bedst, kan købe våben til dem, der klarer sig værre.

Med det sagt er der også ulemper ved dette system. Modstanderne kan nemlig også samle de våben op, som en spiller har smidt fra sig. Dette kan medføre at hold, der er bagud økonomisk, kan få lidt medvind, hvis de formår at dræbe en spiller fra modstanderens hold og samle deres våben op.

Våben, der samles op, forbliver i spillerens hænder i næste runde eller indtil de dør. Eftersom man beholder de våben, man købte i tidligere runder, så længe man holder sig i live, kan det godt betale sig for terrorist-holdet at tabe en runde ved at lade tiden løbe ud. På denne måde kan de beholde et kraftigt våben til næste runde.

Det kan især betale sig at gemme på våben, hvis banen, man spiller på, har lange, åbne områder, hvor rifler og snigskytterifler klarer sig bedre end pistoler.

Maps

Der findes en stor mængde baner (også kaldet ”maps”) i CS:GO, hvilket har medført at turneringsformatet er blevet fastslået til at bruge 8 maps ad gangen. Ud af disse 8 kan holdene vælge og vrage baseret på, hvilke maps de har øvet deres taktikker på.

Der findes to forskellige regler til maps, der accepteres i turneringer: banen skal være officielt understøttet af spillets udvikler Valve og skal have bomben som det eneste mål. Foruden dette skal bombe-banen også have to mulige ”bombe steder”, hvor terrorist-holdet kan plante bomben.

Mange maps i CS:GO stammer fra tidligere udgaver af Counter-Strike og har kun gennemgået små ændringer siden den første udgave af spillet. Dette medfører, at mange af de hold, der spiller i turneringer, har en del tidligere erfaring med at spille på disse maps.

En af de mest velkendte maps i CS:GO er ”de_dust 2”, som stammer fra den første udgave af Counter-Strike. Banen er en favorit hos mange professionelle CS:GO spillere.

Turneringer

Antallet af store internationale turneringer der involverer CS:GO stiger hvert år. Lige siden sidst i 90’erne, hvor de første Counter-Strike turneringer blev afholdt, har spillet haft stor succes, og denne interesse for Counter-Strike turneringer er kun blevet større med udgivelsen af CS:GO.

Spillet er nået til et punkt, hvor de største turneringer, såsom den svenske turnering DreamHack har præmiepuljer på op til 1,5 millioner amerikanske dollars.

De største af disse turneringer er betegnet som ”Majors” og arrangeres af diverse organisationer – for eksempel ELEAGUE, ESL, DreamHack, PGL, Intel Extreme Masters og MLG.

CS:GO Turneringer

CS:GO Turneringer tiltrækker tusindvis af tilskuere. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder +18 år. Foto: SteelSeries [CC BY 2.0]

Disse forskellige organisationer er ejet af en lang række forskellige internationale firmaer og tiltrækker en lang række velkendte sponsorer, såsom Intel Extreme Masters, der er sponsoreret af computerfirmaet ”Intel”, men som bliver arrangeret af ESL.

De fleste officielle turneringer kan ses live på hjemmesiden Twitch.tv, hvor flere hundrede tusinde seere ser med, hver gang der vises store turneringer. CS:GOs udviklere, Valve har også indført nogle fordele for dem, der vælger at se disse turneringer live. Hvis man ejer CS:GO og forbinder ens CS:GO konto med en Twitch.tv konto kan man modtage tilfældige præmier i spillet, i form af bokse som man kan åbne og få forskelligt farvede ”skins” i.

Disse skins er forskellige udseender til alle spillets våben, som blot giver våbnet et nyt udseende, men ændrer ellers intet ved det. Grundet populariteten af disse ”skins” er der blevet udviklet et marked for såkaldt ”skin betting”, som vi vil forklare lidt om senere i denne CS:GO betting guide.

CS:GO betting sider

Der findes en række bookmakere der tilbyder CS:GO betting, og for at give dig et bedre indblik i eSport betting har vi i denne CS:GO betting guide udvalgt de tre bedste CS:GO betting sider, der tilbyder odds på CS:GO.

CS:GO betting guide: udbydere

De udvalgte sider er Danske Spil, Unibet og NordicBet. Selv om en lang række bookmakere har taget eSport betting til sig, så halter tilbagebetalingen. Vi udregner normalt tilbagebetalingen til omkring 95% for sportsvæddemål på eksempelvis fodbold, men på CS:GO odds får vi kun en tilbagebetaling på 92-93% i vores udregninger.

Denne lavere tilbagebetaling tyder på at bookmakerne ikke er sikre på, hvordan de skal sætte odds på eSport. Det kan være din fordel, hvis du virkelig sætter dig ind i CS:GO betting. Til trods for den lavere tilbagebetaling har de ovennævnte bookmakere nemlig et godt spiludvalg inden for CS:GO odds.

CS:GO odds hos Unibet

Unibet er et svensk bookmaker, der blev grundlagt i 1997 og tilbyder odds til en lang række sportsgrene, med særlig fokus på fodbold. Inden for de seneste år er eSport vokset i popularitet, hvilket har medført at Unibet nu tilbyder odds på en række eSport, herunder CS:GO.

CS:GO odds Unibet

CS:GO odds hos bookmakeren Unibet. Billede: Unibet.dk.

Læs mere: Vi har anmeldt Unibet og deres startbonus

Hos Unibet tilbydes der odds på en række forskellige større ligaer: DreamHack, ESG Tour, ESL One, Esports Championship Series, IEM, BLAST og en række mindre.

Vi har beregnet tilbagebetalingen hos Unibet til at ligge på 93,43% på tilfældige CS:GO kampe, mens deres tilbagebetaling på fodbold ligger på omkring 95%.

CS:GO odds hos NordicBet

NordicBet er en svenskejet bookmaker der, ligesom de andre bookmakere vi har fremhævet i vores CS:GO betting guide, fokuserer på fodbold odds. De har dog taget eSport til sig, og tilbyder en del odds på både League of Legends, Rocket League, det nyankomne Overwatch og selvfølgelig også CS:GO.

Counter Strike odds NordicBet

Odds på Counter Strike: Global Offensive på NordicBet. Billede: NordicBet.dk.

NordicBet tilbyder en række forskellige spilmuligheder såsom kampvinder, handicap-odds, turneringsvinder, over/under, specielle markeder og hold-specials.

Læs mere: Vi har testet og anmeldt NordicBet og deres bonus

Specielle markeder betyder blot, at du kan spille på, hvilket hold der vinder første eller anden map i en række kampe og ciffertips. Ciffertips betyder, at du spiller på kampens præcise udfald.

Hold specials er en række spilmuligheder, hvor der kan spilles på antallet af maps der bliver spillet i bestemte kampe og hvorvidt hold A eller B vinder mindst en map. NordicBet tilbyder odds på nogle af de største CS:GO turneringer, for eksempel DreamHack, ESL One og ESG Tour.

NordicBet har en tilbagebetaling på omkring 92,77% for CS:GO odds og en tilbagebetaling på omkring 97% for fodbold odds.

CS:GO odds hos Danske Spil

Danske Spil er nok den mest velkendte bookmaker i Danmark og har som koncern eksisteret siden 1949, hvor det oprindelig hed Dansk Tipstjeneste. Danske Spil introducerede Oddset i 1994 og har siden da udvidet deres udvalg af odds til at omfatte en lang række sportsgrene.

Siden 2015 har Danske Spil introduceret en ny version af deres Oddset afdeling, kaldet eOddset. Her tilbyder de udelukkende odds på eSport, herunder også Counter-Strike: Global Offensive.

Der findes en del ugentlige turneringer i CS:GO, og Danske Spil tilbyder odds på de fleste af disse turneringer. Der tilbydes CS:GO odds til DreamHack Masters, ESL One, ESL Pro League, BLAST, IEM og mange flere.

Læs mere: Vi har anmeldt Danske Spil og deres velkomstbonus

Danske Spil tilbyder en række CS:GO odds, såsom H2H. ”Head 2 Head” odds foregår ved, at der sættes to spillere op mod hinanden, og du kan spille på, hvilken af de to spillere, der klarer sig bedst i turneringen. Der er også Danske Spil odds på hvilke hold, der kan kvalificere sig til den næste ”Major” turnering.

Tilbagebetalingen hos Danske Spil ligger på omkring 95% på fodbold, men når det kommer til CS:GO odds, har vi i udarbejdelsen af vores CS:GO betting guide udregnet tilbagebetalingen til at ligge på 92,37%.

CS:GO odds og spilmuligheder

Der findes en del forskellige spiltyper, når det kommer til CS:GO betting. De fleste bookmakere tilbyder kampvinder, turneringsvinder og bedste spiller. Det er dog ikke alle spilmuligheder, der er lige så åbenlyse som disse. De kræver lidt yderligere forklaring.

Nogle bookmakere tilbyder nemlig odds på såkaldte ”pistol rounds”, antal runder spillet, handicap-odds m.m. For at give dig et bedre overblik over dine muligheder, vil vi forklare nogle af de ovennævnte spilmuligheder.

Pistol Rounds

Som sagt er CS:GO et spil, der har et indbygget økonomisystem, hvor spillere tjener penge i spillet ved at vinde runder og få kills, hvorefter de bruger pengene på at købe bedre våben, for eksempel rifler, snigskytterifler m.m.

Alle kampe i CS:GO turneringer starter dog med det, der kaldes for en ”pistol round”. Navnet skyldes, at alle spillere i den første runde af kampen starter med blot en pistol og $800.

Denne pengemængde kan de købe lidt udstyr for, hvilket vil sige granater eller en skudsikker vest. De fleste spillere vælger dog at spare de penge i håbet om at vinde pistolrunden og få noget økonomisk medvind i den efterfølgende runde.

Hvis du ønsker at spille på pistolrunder, skal du gøre dig de samme overvejelser som, hvis du spiller på bestemte maps. Ved at se på Astralis statistikker på HLTV.org, kan man se, at selvom de kun vinder 40% af tiden, når de spiller på det map, der hedder ”Dust 2”, så vinder de til gengæld 70% af pistolrunderne på den map

Pistolrunder har potentielt en stor indflydelse på kampens udfald, så det er typisk et sikkert marked at spille på, så længe man har gjort sig lidt research på de hold der spiller.

Antal runder spillet

Antal runder spillet er rimelig åbenlys og betyder simpelthen, hvor mange runder der spilles i kampen. Denne spillemulighed er dog lidt forskellig hos diverse bookmakere.

Hvor nogle bookmakere tilbyder odds på det samlede antal runder spillet i kampen, tilbyder andre odds på, hvor mange runder favoritterne taber. Antal runder spillet er mere usikkert at spille på, når det kommer til odds.

Det kan nemlig variere meget, hvor mange runder hvert hold vinder.

Counter Strike odds på antal maps

Hos NordicBet kan du spille på præcis, hvor mange maps du tror, at et hold vinder. Billede: NordicBet.dk.

At spille på antal runder spillet kan sammenlignes med at spille på antal mål scoret i en fodboldkamp. Antallet kan variere meget, så med mindre bookmakeren tilbyder en over/under mulighed, så er det en smule usikkert at spille på antal runder spillet.

Handicap-odds

Sidst, men ikke mindst, tilbyder en lang række bookmakere at spille på ”handicap-odds”, hvor det undertippede hold får et fiktivt forspring på eksempelvis 1,5-3 runder. Dette handicap-odds tilbydes, så du kan få lidt bedre odds på favoritterne.

Handicap-odds er ret sikre at spille på, eftersom du stadig spiller på favoritterne, det er dog værd at tage andre statistikker med i overvejelserne, når du spiller på handicap-odds. Det undertippede hold kunne for eksempel være rigtige gode på den map, der spilles i, eller være rigtig gode til pistolrunder på den map, som kunne give dem sejren i sidste ende.

CS:GO betting med skins

I modsætning til ovennævnte officielle muligheder for CS:GO betting findes der også et uofficielt betting format, der hedder ”CS:GO skin betting”.

”Skin” i denne kontekst henviser til specielle udseender på spillets våben. Disse skins kan tjenes ved blot at spille, men de kan også erhverves ved at åbne såkaldte ”cases”, som er ‘kasser’, der giver dig ét enkelt skin til et tilfældigt våben. For at åbne en case, skal man købe en ”nøgle” af spillets udviklere.

Alle skins kan byttes med andre spillere eller sælges på spillets markedsplads. Værdien af et skin bestemmes af dens sjældenhed, for eksempel er skins til knive nogle af de mest værdifulde skins i spillet. Dette skyldes, at der er en meget lav chance for at få dem i spillets cases.

Disse kniv-skins går typisk for flere hundrede Euro på spillernes marked, hvilket har medført at spillere har sat meget værdi i nogle af disse skins.

Hvad er CS:GO skin betting?

CS:GO skin betting er også blevet populært, så det tager vi også et kig på i vores CS:GO betting guide.

Grundet den store værdi på bestemte skins er en række hjemmesider begyndt at tilbyde CS:GO odds, hvor der væddes med skins i stedet for rigtige penge. I teorien kan det betyde, at spillere uden de helt store midler kan spille CS:GO turneringer uden at bruge deres rigtige penge og potentielt vinde et skin der er flere hundrede Euro værd.

Desværre går det ikke så nemt i praksis. Mange af disse skin betting sider er ikke reguleret på samme måde som officielle bookmakere. Der har været en række sager inden for de sidste par år, hvor skin betting sider er blevet fanget i at snyde spillerne.

Det har medført at en lang række spillere har mistet deres værdifulde skins til hjemmesiderne, hvilket har ledt til en del usikkerhed omkring skin-betting.

Hvor almindelige bookmakere tilbyder specifikke tal, der kan anvendes til at udregne den mulige tilbagebetaling, så tilbyder skin betting sider typisk ikke denne information.

Der findes altså en del usikkerhed omkring skin betting, som har medført at denne afdeling af CS:GO betting er gået hen og blevet til et ”gråt marked”, hvor man ikke rigtig kan stole på siderne, der tilbyder denne service.

Grundet den store usikkerhed omkring skin betting, vil vi i denne CS:GO betting guide ikke anbefale at CS:GO spillere anvender skin betting sider. Vil du læse mere om CS:GO skin betting er denne engelske artikel meget dybdegående omkring skin-betting fænomenet.

Det skal også nævnes, at skinbetting er blevet gjort ulovligt i en lang række lande.

Vores CS:GO betting tips

Der findes en del elementer i Counter-Strike: Global Offensive, der kan påvirke både odds på kampe, men også hvem der løfter pokalen i slutningen af turneringen.

Maps har stor indflydelse på, hvilket hold der vinder, eftersom bestemte hold statistisk set klarer sig bedre på maps, hvor de har øvet deres strategier. Med det sagt kan et hold sagtens vinde de fleste runder på en bestemt map, men tabe så snart de skifter fra Counter-Terrorist til Terrorist holdet.

To gode CS:GO betting tips i vores CS:GO betting guide er:

 • få styr på de maps som dit favorithold spiller bedst på
 • find ud af, om dit favorithold spiller bedst som del af Counter-Terrorist holdet eller Terrorist-holdet.

Her er Astralis gode

Hvis vi ser på et hold som Astralis, vinder de typisk 67% af deres kampe på den map, der hedder ”Inferno”. Til gengæld vinder de kun 46% af tiden, når de spiller som Terrorist-holdet på samme map.

Ligesom i de mere velkendte sportsgrene kan det altså godt betale sig at foretage ordentlig research, før man spiller på bestemte hold eller kampe. Der findes endda officielle ressourcer fra spillets udviklere, der beskriver nogle af disse statistikker. Her er et eksempel:

 • Terrorist-holdet vinder kun 42% af tiden på den map, der hedder ”Nuke”
 • Terrorist-holdet vinder derimod 65% af tiden på mappen ”Tuscan”.

Med andre ord er statistikker din ven, og der findes en del hjemmesider, der gør det nemt for dig at finde alle statistikker på forskellige spillere og hold. Herunder er vores bud på to sider, som du altid bør researche på, inden du placerer dit væddemål:

Spillerokader

En anden ting, der er værd at bemærke, er spiller rokader. Ligesom traditionelle sportsgrene som fodbold kan der ske spiller rokader ret ofte i eSport. Disse rokader kan både ende godt og skidt afhængig af, hvor godt det eksisterende hold arbejder sammen med de nye spillere.

Mange eSports hold har spillet sammen i lange perioder og kender hinandens spillestil, taktikker og individuelle kvaliteter. At sætte en ny spiller ind i alt det kan tage månedsvis og kan lede til en situation, hvor favoritholdet klarer sig værre, udelukkende på grund af deres ene nye spiller.

Her kan statistikker igen være med til at give et indblik i spillerens tidligere erfaring, men det kan være svært at bedømme, hvilken indflydelse den nye spiller kommer til at have på holdet.

Store turneringer i CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive er gået hen og blevet til en meget populær eSport og grundet denne popularitet, er der sprunget en lang række turneringer op rundt omkring i verden. Både store og små eSports-organisationer har taget CS:GO til sig, men hvordan skal du holde styr på alle disse turneringer, og hvorvidt de er værd at spille på?

Når det kommer til CS:GO, er de største turneringer kaldet CS:GO Major Championships, men kaldes i almindelig tale ”Majors”. For at en turnering kan opnå denne titel, skal den have en samlet præmieudbetaling på $250,000 og være officielt støttet af spillets udvikler Valve.

Disse Majors bliver organiseret af følgende eSports-organisationer:

 • DreamHack
 • MLG
 • ELEAGUE
 • PGL
 • ESL One.

Du har altid mulighed for at finde CS:GO odds på turneringer organiseret af disse turneringsarrangører.

Vi håber, du har lært noget af vores CS:GO betting guide. Er du interesseret i at bette på CS:GO, anbefaler vi, at du vælger en af udbyderne, vi har omtalt i denne CS:GO betting guide.