Reklame indhold. Regler, vilkår og omsætningskrav gælder +18

9 marts 2020

Sidst opdateret: for 2 år siden

Kampprogram EM 2023 – Går Danmark videre fra puljen?

Danmark er stor favorit til at gå videre fra Gruppe B, når Danmarks EM kampe bliver afviklet i Parken i København i juni måned. 

Det er så småt ved at være 30 år siden, at Danmark tog fusen på hele fodboldeuropa og sensationelt vandt EM i fodbold. Og selvom Danmarks EM kampe dengang foregik på den anden side af Øresund og finalen blev spillet i Göteborg, så kan det ikke rigtig sammenlignes med hvad vi kommer til at overvære denne sommer i København.

Dengang i 1992, kom holdet med på et afbud, manglede flere store stjerner, og forventningerne til “ferieholdet” var minimale. Dermed var begejstringen for holdet ikke synderligt stor, før det gik op for de danske fodboldfans, at der faktisk var mulighed for at opnå noget rigtig stort.

Denne gang, i 2021, har danskerne i flere år været klar over at flere af Danmarks EM kampe kommer til at foregå i København og forventningerne til holdet og fodboldfesten er langsomt blevet større og større.

Kampprogram EM

Danmarks EM kampe i København

  • Danmark – Finland. 12. juni 16:00
  • Danmark – Belgien. 17. juni. 16:00
  • Rusland – Danmark. 21. juni. 19:00

Alle Danmarks EM kampe i gruppespillet bliver spillet i Parken i København og det har ikke ligefrem gjort forventningerne til holdet mindre.

Pierre-Emil Højbjerg har udtalt, at vi spiller for at vinde.

Hvis Danmark vinder EM gruppen, venter der en formentlig overkommelig modstander i ottendedelsfinalen, som er blevet 3’er i Gruppe A, D, E eller F. Bookmakerne forventer dog, trods hjemmebanefordelen, at Danmark bliver 2’er efter Belgien i Gruppe B.

Danmarks EM gruppe

  • Danmark
  • Belgien
  • Rusland
  • Finland

Danmarks EM gruppe bliver Gruppe B, der afvikles i henholdsvis Parken i København og Skt. Petersborg i Rusland. Efter Belgien er Schmeichel og co favoritter til at gå videre fra Danmarks EM gruppe foran Rusland og Finland.

I november 2019 var Danmark heldig at vinde lodtrækningen mod Rusland om at afvikle den indbyrdes kamp mellem de to værtsnationer. Dermed har Danmark altså hjemmebanefordelen i den sidste af Danmarks EM kampe på dansk grund, som formentlig bliver en meget afgørende kamp for om Danmark går videre som 1’er, 2’er eller 3’er fra EM gruppen.

Danmark EM

Danmark – Finland EM 2023

Danmarks første modstander til EM 2020 er vores skandinaviske venner fra Finland. Det er første gang nogensinde i landets historie at man er med til en slutrunde i fodbold. Ved en lodtrækning i starten af 2020 blev Finland trukket op af bowlen, hvor Wales også befandt sig.

En lodtrækning Danmark vist skal være glade for. Danmark, der spiller kampen på hjemmebane i Parken, er i hvert fald komfortable favoritter mod slutrundebutanterne. Man havde formentlig ikke været lige så store favoritter mod Wales, som trods alt nåede semifinalen ved EM 2016.

Faktisk er de tre største profiler hos Finland alle nuværende eller tidligere Superligaprofiler. Det kan sagtens vise sig som en fordel for det helt urutinerede mandskab i slutrundesammenhæng, at de har spillet i Danmark og Parken utallige gange før.

Faktisk har både Teemu Pukki, Tim Sparv og Lukas Hradecky vundet en pokalfinale hver i Parken. Pukki med Brøndby i 2018, Sparv med FC Midtjylland i 2019 og Hradecky med Esbjerg FB i 2013.

Danmark – Belgien EM 2023

Belgien er uden tvivl den hårdeste modstander i Danmarks EM gruppe. På trods af Frankigs VM guld i 2018, er det faktisk Belgien der ligger nummer 1 på FIFAs verdensrangliste foran verdensmestrene fra Frankrig og Brasilien på tredjepladsen.

Men er Belgien også verdens bedste landshold på banen? Næppe.

Belgiens landshold er i nyere tid en trist historie om et enormt uforløst potentiale. Belgien var firstmovers, da fodboldforbundet besluttede sig for at dyrke tekniske spillere i deres talentarbejde, Man lod simpelthen lave og mindre fysisk stærke spillere få spilletid på specielle ungdomslandshold, hvor fysisk styrke var mindre vigtigt.

Og små teknikere i verdensklasse har de nok af. Tænk bare på spillere som Eden og Thorgan Hazard, Kevin De Bruyne og Dries Mertens. Kombinér så dem med den fysisk skræmmende angriber Romelu Lukaku og verdensklassemålmanden Thibaut Cortouis. Ja så burde Belgiens talentfulde kuld egentlig for længst have vundet en slutrunde. Sådan er det bare langt fra gået.

I mange år skuffede de Belgiske stjerner gang på gang efter gruppespillene var overstået og meget af skylden ramte træneren Marc Wilmots, der bl.a. blev beskyldt for at være taktisk naiv og uvidende. I 2016 tog Everton-manageren Roberto Martinez så over.

Det samarbejde startede dog med en kæmpe skuffelse til det seneste EM i 2016 i Frankrig, hvor Belgien tabte 3-1 til upåagtede Wales i kvartfinalen. Men i 2018 førte Martinez Belgien med Eden Hazard i spidsen til bronzemedaljer ved VM i Rusland.

Den tætte semifinale mellem Belgien og naboerne fra Frankrig, som endte 0-1, blev af mange fodboldfans faktisk anset som den moralske VM-finale. I bronzekampen slog Belgien England med 2-0 og Eden Hazard blev efterfølgenge kåret til turneringens bedste spiller på trods af Belgien ikke engang vandt VM guld.

Rusland – Danmark EM 2023

Det har i lang tid været en kendsgerning at Danmark ville møde Rusland til EM 2020, hvis altså begge hold formåede at kvalificere sig. Det store spørgsmål var bare, hvem der fik hjemmebanen i den indbyrdes kamp, som af mange bliver skreget op til at være en gruppefinale for Danmark.

Ruslands landshold bugner ikke ligefrem med internationale profiler eller verdensklassespillere. Holdet har været meget middelmådigt i mange år, men oplevede en overraskende succes på hjemmebane, da man afholdt VM i 2018. Her fik et middelmådigt russisk landshold vinger af hjemmepublikummet.

Efter at have tabt 0-3 i sidste gruppekamp til Uruguay sendte man mægtige Spanien ud på straffespark i ottendedelsfinalen og var tæt på at gøre det samme mod Kroatien i kvartfinalen. Rusland leverede dermed langt over forventning på hjemmebanen.

Og netop hjemmebanen har også været stærk for Rusland i vejen til EM 2020. Faktisk har Rusland vundet alle deres kampe i kvalifikationen, når det altså ikke har været Belgien man har stået overfor. Russerne slog både Skotland og Kasakhstan ude og hjemme, men fik prygl af Belgien 3-1 og 1-4.

Angriber og anfører Artem Dzyuba var den helt store oplevelse for Rusland under VM i 2018 og den høje centerforward har da også scoret 9 mål i 10 kvalifikationskampe, dog var 4 af de 9 mod miniputnationen San Marino.

Spørgsmålet er om Rusland igen kan drage fordel af sit hjemmebanepublikum i Skt Petersborg og få point mod Belgien og vinde over debutanterne fra Finland.

Kampprogram EM 2023

Fredag 11.6 Kamp Gruppe By Tv
21.00 Tyrkiet – Italien Gruppe A Rom DR/Viaplay
Lørdag 12.6
15.00 Wales –  Schweiz Gruppe A Baku DR/Viaplay
18.00 Danmark – Finland Gruppe B København DR/Viaplay
21.00 Belgien – Rusland Gruppe B Skt. Petersborg Tv3/Viaplay
Søndag 13.6
15.00 England – Kroatien Gruppe D Wembley Tv3/Viaplay
18.00 Østrig  – Nordmakedonien Gruppe C Bukarest DR/Viaplay
21.00 Holland – Ukraine Gruppe C Amsterdam DR/Viaplay
Mandag 14.6
15.00 Skotland  – Tjekkiet Gruppe D Glasgow Tv3/Viaplay
18.00 Polen – Slovakiet Gruppe E Dublin Tv3/Viaplay
21.00 Spanien – Sverige Gruppe E Bilbao Tv3/Viaplay
Tirsdag 15.6
18.00 Ungarn – Portugal Gruppe F Budapest Tv3/Viaplay
21.00 Frankrig – Tyskland Gruppe F München DR/Viaplay
Onsdag 16.6
15.00 Finland – Rusland Gruppe B Skt. Petersborg Tv3/Viaplay
18.00 Tyrkiet – Wales Gruppe A Baku DR/Viaplay
21.00 Italien – Schweiz Gruppe A Rom Tv3/Viaplay
Torsdag 17.6
15.00 Ukraine – Nordmakedonien Gruppe C Bukarest Tv3/Viaplay
18.00 Danmark – Belgien Gruppe B Amsterdam Tv3/Viaplay
21.00 Holland – Østrig Gruppe C København DR/Viaplay
Fredag 18.6
15.00 Sverige – Slovakiet Gruppe E Dublin Tv3/Viaplay
18.00 Kroatien – Tjekkiet Gruppe D Glasgow Tv3/Viaplay
21.00 England – Skotland Gruppe D London DR/Viaplay
Lørdag 19.6
15.00 Ungarn – Frankrig Gruppe F Budapest TV3/Viaplay
18.00 Portugal – Tyskland Gruppe F München Tv3/Viaplay
21.00 Spanien – Polen Gruppe E Bilbao DR/Viaplay
Søndag 20.6
18.00 Italien – Wales Gruppe A Rom Tv3/Viaplay
18.00 Schweiz – Tyrkiet Gruppe A Baku Tv3/Viaplay
Mandag 21.6
18.00 Nordmakedonien – Holland Gruppe C Amsterdam  Tv3/Viaplay
18.00 Ukraine – Østrig Gruppe C Bukarest Tv3/Viaplay
21.00 Rusland – Danmark Gruppe B København DR1/Viaplay
21.00 Finland – Belgien Gruppe B Skt. Petersborg DR2/Viaplay
Tirsdag 22.6
21.00 Tjekkiet – England Gruppe D London DR1/Viaplay
21.00 Kroatien – Skotland Gruppe D Glasgow DR2/Viaplay
Onsdag 23.6
18.00 Slovakiet – Spanien Gruppe E Bilbao Tv3/Viaplay
18.00 Sverige – Polen Gruppe E Dublin Tv3/Viaplay
21.00 Tyskland – Nordmakedonien Gruppe F München Tv3/Viaplay
21.00 Portugal – Frankrig Gruppe F Budapest Tv3/Viaplay