18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

De sjoveste og skøreste VM-øjeblikke

Redigeret d.

VM er et nøje koreograferet show, hvor alle detaljer planlægges nøje for at give tilskuerne den bedste oplevelse. Men det går alligevel ikke altid efter bogen, og så bliver det ofte sjovt. Vi har samlet de 12 sjoveste og skøreste VM-øjeblikke i historien til dig.

1974 Zaire og de pokkers fodboldregler


Tilbage i 1974 hed den demokratiske republik Congo Zaire. Det var dog ikke det eneste, de var kendt som dengang. Med en skandaløst ringe turnering, der blandt andet bød på et 9-0 nederlag til Jugoslavien, fik de tilnavnet “fodboldens klovne”, hvilket kun blev understreget i mødet med Brasilien.

Midt i afviklingen af et brasiliansk frispark spurter en af de afrikanske spillere frem fra forsvarsmuren og tyrer bolden langt væk. Den stakkels forsvarsspiller, der åbenbart ikke havde forstået, at der var spilstop, modtog uforstående et gult kort, og kort tid efter var deres VM overstået.

1994 John Aldridge ser rødt


Ved VM i 1994 laver Nordirland en dobbelt udskiftning bagud 0-2 og desperate for at ændre tingene. En nordirsk spiller forlader banen, men på grund af en fejl i registreringen må John Aldridge fra Nordirland vente med at komme på banen, så de nu spiller 10 mod 11, indtil der kommer styr på sagerne.

Det tog John Aldridge ikke så pænt, og hans udfald mod kampens officials blev fanget for snurrende kameraer.

1994 Diana Ross’ frygtelige forsøg på fodbold


Vi bliver ved VM i 1994. Det blev som bekendt afholdt i USA, landet, hvor man insisterer på at kalde fodbold for “soccer”. Derfor var det heller ingen overraskelse, at de ikke kunne finde ud af en åbningsceremoni, der indebar at sparke til en bold.

Ideen var, at Diana Ross skulle afslutte sin ceremonielle sang ved at tyre bolden i nettet, hvorefter målet skulle splittes i to dele. Målet blev splittet efter bogen, mens bolden, takket være Ross’ helskævert antiklimaktisk trillede impotent en håndfuld meter ved siden af målet.

Det var ikke blot pinligt, men også et af de skøreste VM-øjeblikke

1998 Da Issa scorer 2… i eget net


Om sydafrikanske Pierre Issa havde en målbonus i sin kontrakt, som han blot havde misforstået, ved vi ikke. Men i hvert fald lykkedes det ham at score to selvmål, da Sydafrika tabte 0-3 til Frankrig.

2010 Eboue er med på en lytter


I 2010 mødte Elfenbenskysten Nordkorea, og med en 3-0 føring var der overskud i den afrikanske lejr til lidt lir. Mens den nordkoreanske træner giver dessiner til en nordkoreansk fodboldspiller dukker Emmanuel Eboué op, lytter interesseret med på instruktionerne, som han næppe har forstået meget af, og nikker.

Selv den nordkoreanske træner kunne ikke holde et smil tilbage.

2014 Joe Hart vil gerne have bolden


Hey! Hey! HEEEEEY GIVE ME THE FUCKING BALL”. Ja, når man spiller mod Italien i en vigtig VM-kamp, er der ikke plads til diplomati. Så da det tog bolddrengene lidt for lang tid at give bolden til den engelske målmand Joe Hart, måtte han få sit budskab igennem.

Det gjorde han med den letforståelige ordre og et par gedigne los ind i banden. Han fik sin bold.

2014 Rooney’s hjørnespark til månen


“Oh, dear”. Sådan lød det fra kommentatoren i samme kamp, som Joe Hart instruerede bolddrengene i, da Wayne Rooney skulle afvikle et hjørnespark.

Han ramte bolden, så langt så godt. Desværre for ham sparkede han bolden en 15-20 meter op i luften og næsten lige så langt bag mål.

1990 Higuitas klovnerier koster VM-avancement


Der Charlatan”. Det er ikke kun britiske kommentatorer, der koncist kan beskrive, hvad der foregår på banen. Det kunne også den tyske, da Colombias klovnerier sendte dem ud af VM. Den colombianske målmand Higuita er for mange kendt som ham, der lavede det verdenskendte skorpionspark, da han skulle “redde” en bold i en venskabskamp.

Det synes mange er fedt. Åbenbart. Andre af os mener, at en målmand skal holde sin kæft, gøre sig så ubemærket som muligt og så ellers bare redde nogle bolde og indgyde ro i forsvaret. Den slags kunne Higuita aldrig finde ud af, og i 1990 kostede hans klovnerier Colombia avancement ved VM på bekostning af Ghana, da han legede sweeperkeeper omkring midten.

Det er sjovt, fordi det er åh så dumt.

2010 Heinze forsvarer sig mod aggressivt kamera


Ved VM i 2010 var det for det første sjovt, at Argentina fik den tåbelige idé at have Maradona som træner. Dernæst var det sjovt, da Gabriel Heinze i kampen mod Mexico, midt i fejringen af et mål kommer til at nikke et kamera en skalle, fordi kameramanden kommer for tæt ind i bunken af argentinske spillere, der fejrer målet.

Heinze kvitterede med en resolut lussing til kameraet, og kameramanden lærte formentlig noget om intimsfærer.

2010 John Terry dykker langt efter bolden


Man kan mene, hvad man vil om John Terry, men man kan ikke anklage ham for at mangle dedikation. Det understregede han nok engang under VM i 2010 imod Slovenien, hvor han som en anden sæl efter et måltid mad dykker ned med hovedet først for at afværge en slovensk afslutning mod mål.

Om det er den mest effektive måde at holde nullet på er tvivlsomt, men om ikke andet har man sikret sig legendestatus blandt de britiske fans.

1990 En rigtig lortedag på kontoret


Og lidt mere England. De formår bare på godt og ondt at sætte sit præg på VM-slutrunder. Således også i 1990 i kampen mod Irland. Her traskede Gary Lineker rundt på banen på trods af et maveonde.

Selvopofrende og et foregangseksempel, bestemt. Men også lidt af et svineri, for mit i kampens hede måtte stjerneangriberen blive siddende i græsset efter en duel og forrette sin nødtørft. Sikke noget lort. Og helt sikkert et af de skøreste VM-øjeblikke

2014 Brasiliens salte tårer


Ligesom man godt man blive liidt træt af englændernes slogan “football’s coming home”, kan man godt tage sig selv i at sukke lidt over brasilianernes selvforståelse, hvor det nærmest virker som guds vilje, at de skal vinde hver gang. Har man det sådan, finder man måske en smule, bare en smule Schadenfreude i Tysklands 7-1 nedslagtning i semifinalen på Brasiliens hjemmebane ved VM 2014.

Udover at det var et historisk resultat, skal kameramænd og producer roses for deres evne til efter hver tysk scoring at finde en stortudende brasiliansk fan at zoome ind på.

Vi håber, du er blevet godt underholdt af de skøreste VM-øjeblikke. Vil du læse mere, anbefaler vi, at du læser vores artikel om Danmarks største VM-øjeblikke.