23 marts 2023

Sidst opdateret: for 4 dage siden

FM 2022 Wonderkids

Football Manager 2022 er udkommet, og som altid begynder jagten på de hotteste FM 2022 wonderkids. Vi er gået på jagt efter de bedste Football Manager 2022 talenter og har samlet spillere til samtlige pladser. Så tjek vores liste over de bedste talenter FM 22 har at byde på ud!

Danske Jeppe Kjær skiftede fra AC Horsens til Ajax. Han kan blive et af de varmeste FM 2022 wonderkids. Foto: Noopy2394, CC BY-SA 4.0 International

Sådan udvalgte vi vores Football Manager 2022 talenter

Lad det være sagt med det samme: der findes ikke en garanteret formel for at spotte talenter i Football Manager, heller ikke denne liste af FM 2022 wonderkids. Visse unge spillere som Kylien Mbappé er selvfølgelig så store talenter, at de altid vil være et sikkert køb.

Men for alle talenter FM 22 har at byde på gælder det, at der er en vis randomisering, hver gang du starter et nyt spil. Så selvom du køber en ung spiller, der i ét save viser sig at være det vildeste røverkøb i din karriere, kan han i det næste spil, du starter, godt være en undervældende oplevelse.

Så tag vores liste over talenter FM 22 med et gran salt, men vær samtidig forvisset om, at vi har søgt grundigt efter vores udvalgte FM 2022 wonderkids. Vi har derudover udvalgt vores Football Manager 2022 talenter, så de er nogenlunde ligeligt fordelt på plænen.

Så uanset hvilken plads, du leder efter FM 2022 wonderkids til, så finder du her et bud eller to på stærke talenter FM 22 har rullet ud i år.

Læs også: FM 2020 wonderkids.

Football Manager 2022 talenter – målmænd

Vi starter vores gennemgang af de største Football Manager 2022 talenter med en gennemgang af et par hotte unge navne til den bagerste skanse, begge to fra nogle af europas største fodboldlande.

Anatolii Trubin (Ukraine), 19 år, Shakhtar, GK

Det er 1,99 meters mur, der render rundt mellem stængerne, når Anatolii Trubin er på arbejde for Shakhtar Donetsk. Trods sine blot 19 år er Trubin førstevalg for den ukrainske topklub, og han har da også for længst fået sin debut for Ukraines landshold.

Shakhtar er ikke en fattig klub, men spiller trods alt i den ikke højt ratede ukrainske liga, så Trubin er næppe umulig at få fat i. Og lever han op til sit potentiale, behøver du muligvis ikke bekymre dig om målmandsposten i resten af dit save.

Giorgi Mamardashvili (Georgien), 20 år, Dinamo Tbilisi, GK

Hvor Trubin er det måske største FM 2022 wonderkid på målmandsposten, er Giorgi Mamardashvili et godt bud på en hård konkurrent. Mamardashvili er ejet af Valencia, men i starten af spillet lejet ud til Dinamo Tbilisi, hvor de købte Mamardashvili. Han kan derfor næppe hentes i første sæson.

I virkeligheden hentede Valencia Mamardashvili tilbage i januar-vinduet, og siden da har han været førstevalg mellem stængerne. Det er imponerende for så ung en målmand, der, ligesom Trubin, selvfølgelig også har fået debut på landsholdet.

Talenter FM 22 – centrale forsvarere

Med tjek på et par Football Manager 2022 talenter mellem stængerne lad os så tage et kig på et par af målmændenes nærmeste makkerpar, nemlig Football Manager 2022 centrale forsvarere.

Wesley Fofana (Frankrig), 20 år, Leicester, CD

Leicester smed de store penge, da de i 2020 købte Wesley Fofana i St. Etienne. Den 1.90 høje franskmand har allerede bidt sig ret godt fast i startopstillingen hos sub-topholdet Leicester, hvor det er blevet til over 40 optrædener foran Kasper Schmeichel.

Derudover har han allerede fået landsholdsdebut for Frankrig, hvilket er imponerende konkurrencen taget i betragtning. Fofana er helt sikkert ikke billig, men han er omvendt ikke umulig at hente, hvis du smører ham lidt et stykke tid.

Og så er han med nogen afstand det største FM 2022 wonderkid i det centrale forsvar.

Renan (Brasilien), 19 år, Palmeiras (SEP) CD/LB

I den billigere ende finder vi renan fra brasilianske Palmeiras. Med sine “blot” 184 centimeter er han ikke den klassiske, store centerback, men takket være sin fart, forudseenhed og gode tackling-evner formår den unge brasilianer altså fint at kompensere.

En anden stor fordel ved Renan er, at hans kontrakt udløber i 2022. Ved spillets start er han altså blot et år fra udløb, hvorfor han er et af de billigere FM 2022 wonderkids.

Dortmunds hjemmebane Signal Iduna Park, hvorfra flere på vores liste over FM talenter spiller til dagligt. Foto: Arne Müseler, CC-by-SA-3.0

FM 2022 wonderkids – backs

Fra det centrale og ud på back-pladserne i vores jagt på de bedste FM 2022 wonderkids. Her skal vi over Spanien, Tyskland og Nederlandene.

Josko Gvardiol (Kroatien), 19 år, RB Leipzig, LB, CB

Unge Josko Gvardiol er et af de største FM 2022 talenter. Den unge kroat, der allerede har over 10 landskampe, blev købt fra Dinamo Zagreb i 2021 og har allerede i sin første sæson bidt sig fast som et af de første navne på holdkortet.

Gvardiol har ikke blot vist sig at være en solid brik i den næstsidste kæde, men har faktisk også allerede formået at score og assistere en håndfuld gange i denne sæson. Eftersom han blev købt, når FM 2022 starter, er han næppe mulig at få i første sæson, men notér navnet og du har et godt bud på en fremtidens spiller senere hen.

Nuno Mendes (Portugal), 19 år, Sporting Lissabon, LB

Nuno Mendes har ligesom Gvardiol allerede fået sit gennembrud for både land og klub. Den 19-årige venstreback, som er et af de største FM 22 wonderkids på venstre back, var fast mand for Sporting Lissabon i deres mesterskabssæson, inden han i denne sæson blev lånt ud til PSG, hvor han også har fået en pæn mængde spilletid.

Fordi Mendes er lejet ud til PSG i første sæson, kan du altså ikke hente ham med det samme. Men byder lejligheden sig senere, så slå til og du vil have løst eventuelle back problemer i de næste 10 år!

Calegari (Brasilien), 19 år, Fluminense, RB

Når det gælder FM 2022 wonderkids er det vanen tro Spanien og Brasilien, der leverer de fleste talenter. Så ikke overraskende er vi allerede nået til den anden brasilianer på vores liste over de største FM 2022 wonderkids.

Og i modsætning til de to første backs på listen, bør Calegari være til at betale, selvom det er værd at bemærke, at han har kontrakt til 2025. Med sine blot 171 centimeter er han ikke spilleren, du sætter til at mandsopdække ved hjørne, men rettere ham, der får lov at passe forreste stolpe.

Men derudover er han en klassisk, ikke alt for fremadstormende højreback, der er mere end solid i det defensive, og som rager relativt få kort til sig.

Football Manager 2022 talenter – centrale midtbaner

Lad os så tage et kig på, hvad der er af Football Manager 2022 talenter til den centrale midt. Her har vi samlet dem i en blandet landhandel, så du finder både defensive, regulært centrale og offensive midtbanetalenter.

Nicolo Rovella (Italien), 19 år, Juventus (Zebre) DM/MC

Det går ganske vist ikke vildt godt for Den Gamle Dame for tiden, men i Nicolo Rovella er der dog et lyspunkt at spejde hen imod.

19-årige Nicolo Rovella er ude i virkeligheden udlånt til Genoa, hvor han er fast mand, og han har derudover fået rigeligt med spilletid på de italienske u-landshold. Rovella er på mange måder en klassisk italiensk balancespiller.

Han er intelligent, har godt øje for spillet og arbejder godt begge veje, hvor han sjældent rager kort til sig, og til gengæld er en habil assist-mager. Rovella bliver helt sikkert en spiller at holde øje med, og med Juventus’ svage økonomi in mente, er han næppe umulig at hente.

Unai Vencedor (Spanien), 20 år, Athletic Bilbao, CM DMC, MC

21-årige Unai Vencedor, som spiller for spanske Athletic Bilbao, bringer mindelser om en anden Athletic midtbane fra nyere tid, nemlig Ander Herrera. Vencedor er en dygtig balancespiller, der ligesom et af vores andre FM 22 wonderkids, italienske Rovella, er en relativt flittig assistmager.

Dog er Vencedor noget mere tilbøjelig til at rage kort til sig, hvorfor sammenligningen med Herrera virker mere lige for.

Har du en læk på den centrale midtbane, kan Vencedor meget vel være proppen, du har brug for.

Maksim Mukhin (Rusland), 19 år, CSKA Moskva, DM/MC

Maksim Mukhin er formentlig et mindre kendt navn end flere af de andre på listen. Mukhin har nemlig først fået sit gennembrud for CSKA Moskva i denne sæson, hvor det i øvrigt også er blevet til debut for det russiske landshold.

Mukhin er en no-nonsense defensiv midt, og du skal ikke regne med mange mål eller assists fra hans fod. Til gengæld får du et enormt arbejdsraseri og en hårdt tacklende anker, der dog også får for mange gule kort.

Jude Bellingham (England), 18 år, Dortmund DM/MC

Fra en af de mere obskure spillere og tilbage til en af de absolut mest kendte FM 2022 wonderkids på scenen. 18-årige Jude Bellingham er et fænomen. Kort og godt. I virkeligheden har knægten allerede knap 100 kampe for Borussia Dortmund og nået et tocifret antal både mål og assists.

Med en lang kontrakt og status som fast mand for et af Tysklands tophold bliver Bellingham helt sikkert ikke billig at købe fri. Omvendt er Dortmund kendt for som regel at være til at tale med. Så spiller du med FCK, skal du nok ikke regne med at få fingre i ham. Men har du i stedet grebet tøjlerne i FC Barcelona, er det bare med at slå til.

Gavi (Spanien), 17 år, Barcelona, MC/AMC

Et andet kendt navn er den 17-årige Gavi (16, når spillet starter), der i kølvandet på, at Laporta næsten kørte klubben i sænk, har fået sit gennembrud for Blaugrana i en meget ung alder.

Gavi er en klejn spiller, der ikke desto mindre stadig fylder godt på den centrale midt, og hans teknik, flair og sans for spillet har ikke overraskende fået nogle til at sammenligne ham med Barcas træner, Xavi.

Gavi har blot kontrakt til 2023, så er du hurtigt ude med noget smiger, kan han måske lokkes væk. Og får du muligheden, skal du ikke tænke to gange over det, men bare slå til!

FM 22 wonderkids – wings

Vi fortsætter vores gennemgang af talenter FM 22 med et kig på de offensive fløje.

Jamal Musiala (Tyskland), 19 år, Bayern München, AML (AMR)

19-årige Jamal Musiala har allerede over 60 kampe for FC Bayern München og tilmed også for længst fået sin debut for Die Mannschaft. I Bayern er det blevet til over 20 mål og assists, hvilket er imponerende, hans alder taget i betragtning.

Musiala er da helt sikkert også et af de største FM 2022 wonderkids, og du kan regne med at betale boksen for ham, da han har kontrakt til 2026. Omvendt er talentet så umiskendeligt stort, at han kan være en af de spillere, der er dyrere at gå glip af end punge ud for.

Giovanni Reyna (USA), 18 år, Dortmund AML (AMC)

Fra Bayern München tilbage til rivalerne fra Dortmund, der har hele tre spillere på listen over de største FM 2022 wonderkids. Giovanni Reyna er søn af USA-legende Claudio Reyna, som nogle måske husker, og ligesom makkeren på midten, Bellingham, har han for længst fået sin debut for Dortmund.

Faktisk har de to meget til fælles, da Giovanni Reyna ligesom Bellingham også har rundet 70 kampe for klubben og opnået tocifrede antal både mål og assists fra venstrekanten eller den centrale offensive midt, hvor han som oftest huserer.

Yeremy Pino (Spanien), 18 år, Villarreal AMR (AMLC)

Ude i virkeligheden gjorde Yeremy Pino opmærksom på sig selv, da han i Villarreals 5-1 sejr over Espanyol scorede vanvittige fire mål.

Der er da heller ingen tvivl om den vævre fløjs talent, og han har også allerede fået debut på det spanske landshold.

Roony Bardghji (Sverige), 16 år, FC København AMR

Den næste på listen over de største FM 22 wonderkids behøver næppe nogen større introduktion, hvis man har fulgt lidt med i Superligaen. Den blot 16-årige svensk-syrer – SATANS OGSÅ at han er svensk og inte dansk – har fået sin længe ventede debut for Løverne og er også allerede kommet på måltavlen adskillige gange.

Roony Bardghji kan blive en af de helt store i FM 22, og han er formentlig en af de billigere spillere på listen. For selvom FCK har økonomi til at sige nej til meget, så udløber Roony Bardghjis kontrakt i december ‘23, hvorfor FCK ikke har alverdens tid at løbe på.

Football Manager 2022 talenter – angribere

Vi runder vores gennemgang af Football Manager 2022 talenter af med et kig på spydspidserne, hvor der vanen tro er mange spændende spillere, der ligner gode bud på fremtidige Football Manager 2022 wonderkids.

Youssoufa Moukoko (Tyskland/Cameroun), 15 år, Dortmund, ST (AMR, AML)

Endnu et af mange Football Manager 2022 talenter, som du måske har hørt om. Moukoko fik debut for Tysklands U17 landshold som 12 årig, og hans statistik for diverse u-hold de seneste tre år er vanvittig.

Hold nu fast: I 84 kampe U17 og U19 kampe er det blevet til helt skøre 128 mål og 26 assists, og der er nærmest ikke en rekord på disse niveauer, som Moukoko ikke har slået. Siden da er det også blevet til over 30 kampe for Dortmund, hvor målhøsten dog har været relativt beskeden.

Det er ikke desto mindre svært at forestille sig, at Moukoko ikke bliver et af de højest ratede FM22 talenter, men der kommer også til at være rift om ham.

Jason van Duiven (Nederlandene), 16 år, PSV, ST

Sidste mand på listen over de største Football Manager 2022 wonderkids er hollandske Jason van Duiven. Han er en af de få spillere på listen, der ikke har fået førsteholdsdebut endnu, men forventningerne til ham er ikke desto mindre store.

På U17 niveau har den unge angriber således leveret lige knap 1½ mål og assists pr. kamp, ligesom han har fået en del kampe på de hollandske U-landshold. Med tanke på PSV’s historik med at producere angribere, er van Duiven ikke overraskende en af de mere spændende Football Manager 22 wonderkids.

Læs også om: