18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Landsholdsspillernes koner og deres dagligdag

Redigeret d.

Foto: Martin Meissner Licens: Ritzau/Scanpix

Trofækoner – eller WAGs, som man siger på engelsk, og som er en forkortelse for Wives And Girlfriends: Fodboldlandsholdsspillernes koner og kærester har mange navne. Men de lidt nedsættende titler har ikke meget at gøre med de kvinder, der har valgt at leve sammen med verdens bedste fodboldsspillere. For det kræver ben i næsen at følge med det liv, det indebærer. Og selvfølgelig er de meget mere end bare “trofæer” i deres mænds hænder.

Læs med her og og lær fire af det danske VM-landsholds bedre halvdele at kende: Elina Kjær, Theresa Kofoed Jørgensen, Maria Duus og Stine Gyldenbrand Schmeichel.

Bopæl i hele verden


Det kræver selvsagt en særlig type kvinde at være kæreste med en professionel fodboldspiller. Fodboldstjernernes status gør, at de med kort varsel må rykke til en ny klub i et nyt land. Og så må familien rykke med – i hvert fald hvis de vil se noget til farmand.

Mange af det danske VM-landsholds kærester har valgt at kaste sig ud i det eventyr, det er at være kæreste med en professionel fodboldspiller, og har rykket teltpælene op og sprunget med ud i eventyret. Her kan du møde fire kvinder, der har fulgt med deres mænd, og nu bor i henholdsvis Sevilla, Rotterdam, Leipzig og Manchester.

Elina Gollert Kjær rykkede med kæresten til Spanien


Elina er svensker, gift med en dansker og bor i Spanien. Hendes fødenavn er Elina Gollert, men sidste år sagde hun ja til sin udkårne, nemlig det danske landsholds holdkaptajn, Simon Kjær. Så nu hedder hun Elina Gollert Kjær.

Til daglig spiller Simon i den spanske klub Sevilla. Og det var derfor, den lille familie, som består af Simon, Elina og deres to drenge, sidste år rykkede til Spanien. Men ægteparret har faktisk boet i hele fem lande, siden de mødte hinanden for otte år siden på en natklub.

Elina Gollert Kjær er fra Stockholm og en af de tre “fodboldkærester”, der lige nu medvirker i tv2-serien “Kærester med landsholdet” sammen med Nicolai Jørgensens bedre halvdel, Theresa Kofoed Jørgensen, og Yussuf Poulsens kæreste Maria Duus. I programmet lærer man de tre kvinder at kende og får et indblik i, hvordan et liv sammen med en landsholdsspiller udspiller sig.

Elsker rampelyset


I modsætning til sin mand, som er et privat mennesker, elsker Elina Gollert Kjær rampelyset, erfarer man i “Kærester med landsholdet”. Så er det jo heldigt, at hun bor i en by, der er fuld af fest og sol, nemlig den billedskønne spanske by Sevilla.

Selvom Elina er en del alene med hende og Simons to drenge, ser hun sit snit til at trække i flamengo-humøret, når der er tid til det. Som lille dyrkede hun gymnastik, dans og teater, og hun elsker at være social, fortæller den smukke, blonde stockholmer i programmet. Og det er da også et indtryk af en legesyg og munter kvinde, man får, hvis man tænder for tv2 lørdag aften her under VM.

Elina er ikke bleg for at “låne” sin mands tøj, inden hun springer på en taxa for at tage ud i det spanske natteliv, og hun har allerede kort efter, familien ankom i Sevilla, fundet sig et par spanske veninder. Selvom det kan være psykisk hårdt at skulle finde venner et nyt land så ofte, som det har været tilfældet de sidste otte år, går hun hver gang, parret flytter til et nyt sted “all in”, siger Elina.

Men det er vigtigt for hende også at være “Elina”, fortæller fodboldhustruen i et interview med BT – “Jeg kan ikke bare være en fodboldspillers kone”. Og det er der vist heller ingen fare for, at den karakterfaste og charmerende kvinde bliver.

Theresa Kofoed Jørgensen sidder aldrig stille


Theresa Kofoed Jørgensen er om noget en kvinde, der har taget livet som fodboldfrue til sig. Og som expat: Lige nu bor hun og partneren Nicolai Jørgensen i Rotterdam, hvor han spiller for den hollandske klub Feyenoord.

“Jeg har valgt at gifte mig og leve med Nicolai, og lige nu kræver det, at jeg er i Rotterdam, fordi det er der, han spiller sin fodbold. Så jeg har indrettet mit liv efter Nicolais arbejde på den måde”, udtalte Theresa i et interview med BT. Og den lille, lyshårede kvinde er ikke den, der sidder stille og venter på, at hendes mand kommer hjem.

Med sin krølhårede hund ved sin side udforsker hun Rotterdams gader, restauranter og fitnesscentre. Theresa er nemlig en ihærdig træner, og hendes instagram er spækket med fitness- og strandbilleder, som de fleste mænd nok ville misunde landsholdsspilleren.

Har sin egen blog


Theresa og Nicolai – eller “Nico”, som hun kalder ham – lærte hinanden at kende for fire et halvt år siden, da de begge arbejdede for FCK. Han som, ja, fodboldspiller, og hun i Parkens sponsor-afdeling. Theresa er uddannet projektleder. Hun hader at kede sig og elsker at planlægge, fortæller hun i “Kærester med landsholdet”. Hendes høje energiniveau har blandt andet resulteret i, at hun har grundlagt sin egen virksomhed i form af en blog.

Theresas blog kan man således læse om Theresas liv som jetsetter i hele verden samt om hendes store viden om fitness og træning. Cardio og boksning er blandt hendes foretrukne udøvelser, og den 25-årige kvinde, som oprindeligt er fra Jylland, var da også lidt af en haj til skøjteløb, da hun var barn.

På Theresas blog er der masser af historier om, hvordan det er at leve udenlands og sammen med en af de bedste fodboldspillere. Og så kan man også blive klogere på nogle fun facts om hende, som hun gladeligt deler ud af. For eksempel ELSKER Theresa pasta og går altid i enten skyhøje hæle eller helt flade sneakers – intet ind imellem.

Da hun var barn, ville hun være politibetjent eller bryllupsarrangør, kan man også læse på Theresas blog. Men det virker til, at karrieren som blogger og også bekommer den lyshårede skønhed godt. I hvert fald bruger hun den ikke mindst til at invitere sine følgere ind bag facaden og til at vise, at der er mere til hende end bare et kønt ydre:

“Jeg håber virkelig at jeg kan vise jer en masse sjove, fancy steder og smukke accessories med denne blog. Men jeg håber også at vise jer en mere seriøs side af mit liv, som ikke kun indeholder Chanel og ture til Ibiza men faktisk viser jer, at jeg er en meget dedikeret og hårdtarbejdende kvinde, som kommer fra et ydmygt sted med store drømme”, skriver Theresa.

Maria Duus: “Jeg aner ikke en skid om fodbold”


»Jeg aner ikke en skid om fodbold. Jeg støtter Yussuf og ser hans kampe, men derudover går jeg overhovedet ikke op i det”, har stjernespilleren Yussuf Poulsens kæreste – Maria Duus – udtalt i et interview med BT.

Hun følger ikke meget med i fodbold og ved langt fra altid, hvilket hold Yussuf skal spille mod næste gang. De to bor for tiden i Leipzig, hvor han spiller for Bundesligaklubben RB Leipzig.

Men selvom Maria Duus ikke interesserer sig synderligt for fodbold, har hun altså valgt at lade sin landsholdskærestes karriere bestemme, hvor i verden hun opholder sig. Og hun indrømmer, at det har en stor indflydelse på parrets hverdag sammen, hvordan det går for Yussuf på fodboldbanen.

“Det påvirker vores hverdag rigtig meget, om det går godt eller dårligt for Yussuf”, siger Maria, som også medvirker i tv2-programmet “Kærester med landsholdet”.

Men den unge krølhårede kvinde virker nu til at have fundet sig ganske godt til rette i den tyske by. Desuden er hun den af de tre medvirkende i tv2’s program, som virker mindst interesseret i mode og tøj. Hun bruger sjældent make up og har for nylig afsluttet en bachelor på Copenhagen Business School.

“Det er vigtigt for mig at forfølge mine egne drømme”, har Maria udtalt til BT. Nu har hun da også landet et job ved Leipzig Universitets kommunikationsafdeling, og det er dermed ikke kun Yussuf, der gør karriere uden for Danmarks grænser.

Stine Gyldenbrand Schmeichel mødte Kasper Schmeichel i en 7-Eleven


En kvinde, som virkelig har forstået at udnytte den position og de muligheder, der følger med at være “trofækone”, er Stine Gyldenbrand Schmeichel – den danske målmands store kærlighed.

Den 33-årige kvinde er uddannet jordemoder og bor nu i Manchester med sin mand og deres to børn. Og de to blev kærester længe før, Peter gjorde lykke som kendt fodboldspiller

“Jeg mødte Kasper, da han var 17 år. Vi løb ind i hinanden i 7-Eleven ved Nørreport Station. Det var den dag, jeg blev student, og jeg skulle fejre det. Vi gik en lang tur hjem langs søerne og videre hjem til Kasper. Det var rent fyrværkeri”, har Stine fortalt i et interview til Alt for Damerne.

Hjælper fattige børn og kvinder i Afrika


“Det er mig, der har overblikket, det er mig, der sørger for, at børnene får gymnastiktøjet med i skole, og det er mig, der skal være fleksibel i min hverdag og i mit arbejdsliv”, udtaler Stine i samme interview.

Og overblik har hun brug for. For ved siden af sit arbejde som jordemoder, som hun kører samtidig med, at Kasper tackler fodboldkarrieren, er hun også medstifter af velgørenhedsorganisationen “Foldboldfonden” sammen med landsholdskonekollegaen Christine Vitved, der er gift med det danske landsholds midtbanespiller William Kvist.

“Fodboldfonden” er et initiativ, som har til formål at hjælpe fattige børn i Danmark ved at give dem oplevelser – for eksempel biografture eller landsholdskampe – de ellers ikke har råd til. Sammen med Børnesagens Fællesråd uddeler den stipendier til fattige familier. Desuden arbejder Stine og Christine med fonden på at skabe opmærksomhed om barnedødelighed i Afrika og bedre betingelser for gravide, afrikanske kvinder.

“Det er vigtigt at bruge fodboldverdenen til at støtte gode formål og skabe opmærksomhed. Jeg synes, det er enormt spændende at bringe de to verdener sammen”, siger Stine til Alt for Damerne.

“Jeg vil ikke stå i skyggen af min mand”


Og den populære målmands hustru har da også moderinstinktet med sig i sit daglige arbejde som jordemoder. Da parret ikke har nogen au pair til at hjælpe sig i dagligdagen, kan det være noget af en udfordring, at de begge har krævende jobs, siger Stine til Alt for Damerne.

“Som jordemoder skal man tage mange forskellige vagter, men Kasper kan fra den ene dag til den anden blive bedt om at tage på træningslejr, på hotel eller til et andet land, og pludselig står jeg med børnene og tænker, hvad gør jeg, nu hvor jeg har en vagt. Jeg kan ikke være så fleksibel som Kasper, så det er en udfordring i forhold til vores arbejdsliv, men ikke en forhindring, og jeg vil enormt gerne arbejde”.

Og det gør hun. Udover jobbet som jordmoder og arbejdet med “Fodboldfonden”, er Stine også uddannet personlig træner – også med henblik på at hjælpe gravide kvinder til en sundere livsstil.

“Jeg tror, man har ansvar for sin egen lykke. Man må tage de valg, der gør én glad, så man ikke står i skyggen af sin mand”, har den aktive fodboldhustru udtalt. Og så er det jo godt, at hendes mand støtter op om den sag.