18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Er det muligt at tjene penge på betting?

Redigeret d.

League of Legends betting Unibet

Har du nogensinde overvejet hvorvidt det er muligt at vinde penge på betting? Er heldet med dig, kan du selvfølgelig godt vinde penge på betting, men hvad skal der til for at vinde stort?

Hvorvidt det handler om konkurrencer, sport eller betting, så elsker de fleste mennesker at vinde store præmier. Det er en skøn følelse at sætte nogle penge på dit yndlingshold i fodbold, se dem vinde kampen og derefter få lidt ekstra penge på kotoen.

Du står der med din gevinst og overvejer, hvorvidt du kunne leve af bare at sætte penge på de rigtige hold. Hvad skal der egentlig til for at tjene stort på betting? I denne artikel vil vi forsøge på at give dig et lille indblik i, hvad der skal til for at kunne tjene stort på betting, såvel som en lille oversigt over forskellige betting systemer.

Foto: Pixabay. Licens: CC0 Creative Commons

Det grundlæggende


Betting handler ikke udelukkende om at have heldet med sig. Det beskriver Steffen Dam, spil- og bettingekspert for BT. Dam udgav i 2016 bogen ”Sådan vinder du på Oddset”, hvor han beskriver måden, hvorpå han har tjent millioner af kroner på sportsbetting, over en periode på mere end 15 år.

I bogen sammenligner han det at leve af sportsbetting med aktiehandel. Det at leve af aktiemarkedet kræver en stor mængde viden, research og ikke mindst tid. Det er hårdt og tidskrævende at leve af sportsbetting.

Steffen Dam nævner i bogen, at over 100.000 danskere dagligt spiller på fodboldkampe. Ud af denne store mængde er det dog kun omkring en halv til en hel procent, der opnår overskud over tid. Dam beskriver årsagen for disse store tab som værende ”dumme væddemål”, i et interview med Euroman.

Ingen dumme væddemål


”(..) Alt for mange kaster ‘dumme’ penge ind i deres væddemål. Kendetegnet for dumme spillere er, at de spiller med hjertet og på hold, de kender. Så bliver det farligt. Man skal være i stand til at kontrollere sig selv hele vejen igennem og spille rationelt frem for emotionelt. (..)” siger Steffen Dam til Euroman.

Det handler altså meget om at være i stand til at kunne fravælge yndlingsholdet, hvis du vil vinde stort. At danskerne taber mere, end de tjener på sportsbetting, er dog ingen nyhed. I 2012 kunne Ekstra Bladet rapportere at hver dansker over 18 år i gennemsnit taber 1700 kr. om året på spil.

Læs ogsåHer er de vildeste kuponer

Steffen Dam beskriver desuden i bogen at det at leve af professionel sportsbetting er et maraton og ikke en sprint. Det handler om at opnå overskud over flere måneder, i stedet for blot at vinde stort på få bets. Dam har arbejdet med professionel betting i over 15 år, som har ledt til en indtægt på flere millioner kroner.

Foto: Pixabay. Licens: CC0 Creative Commons

Så vi kan konkludere, at det kræver hårdt arbejde, at leve af sportsbetting, og at der er en lille chance for at du rent faktisk opnår et overskud. Hvad så skal du så gøre for at komme i gang med arbejdet?

Først og fremmest skal du lære at foretage research og analysere informationen du har indsamlet.

Analyse, viden, statistikker


Det er meget vigtigt at du ved alt hvad du kan vide om holdene der skal spille. Hvad kan du finde om deres kamphistorik mod modstanderne? Hvordan står det til med skader på holdet? Har et af holdene karantæner der kan påvirke kampen?

For at gøre tingene mere overskuelige, burde du fokusere på én bestemt liga til at starte med. Det er vigtigt at du specialiserer dig til de hold eller den liga du ved mest om. Hvis du vil have konsistente resultater, bliver du nødt til at gøre alt hvad du kan for at intet bliver overladt til tilfældigheder.

Når du er velkendt med begge hold, så kan det godt betale sig at tage et kig på forholdene som kampen kommer til at foregå under. Hvem er på hjemmebane? Er begge hold vant til klimaet som kampen foregår i?

Det kan godt betale sig at undersøge en række ting som ikke direkte har med de to hold at gøre. Du kan nemlig ikke garantere, at en række karantæner eller skader gør den store forskel når det kommer til kampens resultat. Favoritholdet kunne være så meget bedre på papiret at det ingen forskel gør at de har en række skader. Det er her din analytiske sans kommer ind i billedet.

Ud fra det indsamlede data, skal du analysere dig frem til hvilket hold, du tror kommer til at vinde kampen og dermed hvilket hold du skal sætte penge på.

Endnu mere research


Uanset hvad du kommer frem til, efter at du har analyseret din research, så har du stadig brug for mere arbejde. Nu er det nemlig tid til at undersøge hvilke bookmakere, der tilbyder de bedste odds på kampen. Odds ændrer sig konstant, og det handler om at være hurtig, når det kommer til gode odds.

Du skal huske på, at bookmakerne i sidste ende bruger meget af det samme information, som du har adgang til, når de fastslår odds.

Bookmakerne tager en chance, når de fastslår deres odds, og det kan ske at de undervurderer et hold, og derfor giver dem rigtig gode odds. Derfor er timing vigtigt, så du kan sætte penge på de bedste odds, inden de bliver ændret.

Kort sagt skal du altså være i stand til at foretage research, analysere det indsamlede data og have god timing for at kunne leve af sportsbetting. Men er der så mere du kan gøre for at forbedre dine muligheder for at vinde?

Bonuskoder


I det moderne betting-marked findes der et hav af forskellige bookmakere, der alle vil have dig som kunde. Dette har medført, at alle disse forskellige bookmakere tilbyder en lang række bonusser for at spille hos dem. Disse bonusser kan du selvfølgelig frit benytte dig af til at tjene lidt mere på dine bets.

Bonusser af enhver art har selvfølgelig en række regler og vilkår tilknyttet dem. Typisk er der tale om et antal gange, du skal gennemspille din bonus, før du kan få den udbetalt. Eftersom konkurrencen er hård mellem bookmakere kan du få nogle ret høje bonusser fra diverse bookmakere.

Nogle af disse bookmakere tilbyder nemlig oprettelsesbonusser, hvor de matcher din første indbetaling. Som vi beskrev tidligere i denne artikel, er det vigtigt, at du søger efter de bedste odds, ved at undersøge forskellige bookmakere.

Loyalitet til en bestemt bookmaker, eller bestemt sportshold, kan nemlig kommer til at koste dig dyrt. Derfor kan du med god vilje oprette konti hos flere bookmakere. På denne måde får du både muligheden for at være hurtigt, når der er gode odds, samtidig med at du benytter dig af adskillige bonusser på samme tid.

Odds systemer


Sportsbetting er en global forretning, der har eksisteret i en lang række år. Dette har medført, at der er blevet udviklet en lang række spil- og odds systemer. Systemerne har det tilfælles, at de alle sammen lover, at deres system er hvad der skal til, for at du kan vinde stort.

Eftersom der findes en lang række odds-systemer, har vi udvalgt to mere velkendte systemer, som vi vil beskrive i følgende afsnit. Det drejer sig om henholdsvis value betting og systemspil.

Value betting


Den første af disse systemer, kræver en del arbejde fra din side, idet du skal foretage udregninger og bruge en del tid på research. Value betting går helt grundlæggende ud på, at man først udregner sandsynligheden for at et hold vinder. Derefter ser man på deres odds og afslutningsvis beregner du, hvilken sandsynlighed bookmakeren har fastslået, for at holdet vinder.

Hvis du udregner sandsynligheden for, at holdet vinder, som værende højere end den sandsynlighed som bookmakeren har fastslået, så er der tale om et ”value bet”. Efterfølgende handler det om, at sætte penge på dit value bet, uanset hvor usandsynligt resultatet er.

Lad os tage et kig på hvordan value betting foregår, ved at give dig et eksempel. Når du spiller plat eller krone er der en 50% chance for at mønten lander på krone. Lad os nu sige at en bookmaker tilbyder odds 2.20 for at mønten lander på krone.

For at udregne hvorvidt der er tale om et value bet, bruger vi følgende formular:

• Værdi = (Sandsynligheden * Odds med decimaler) – 1
• Værdi = (50 * 2.20) – 1

Eftersom vi allerede kender sandsynligheden, så kan vi beregne at resultatet er 110. Tilføjer man en decimaltegn, bliver det til 1.10.

• Værdi = 1.10 – 1
• Værdi = 0.10

Hvis det endelige resultat er over 0, så er der tale om et value bet. Dette resultat kan nemlig konverteres til et procental, så i vores eksempel er der tale om en værdi på 10% på vores 2.20 bet på krone.

Vores eksempel har selvfølgelig ingen udvendige påvirkninger, idet vi ved, at en mønt har en 50% chance for at lande på krone. Når vi snakker om sportsbetting, er der selvfølgelig tale om en del forskellige faktorer, der kan komme i spil. Det er hér din research fra tidligere kommer ind i billedet.

Uden al din research, bliver det svært at fastslå sandsynligheden for kampens udfald. Systemet på egen hånd kan altså ikke garantere, at du vinder hver gang. Det tager nemlig rigtig meget tid og arbejde, at kunne finde ud af hvad du selv vil vurdere er chancen for, at et givent hold vinder.

Systemspil


Når du almindeligvis udfylder en odds kupon, kaldes det at spille lige på. Spiller du lige på, skal alle kampe, du har oddset på, gå hjem, ellers får du ikke din gevinst. Vælger du derimod at spille på et systemspil, kan du sikre dig i tilfælde af, at alle kampe på din kupon ikke går hjem.

Det foregår simpelthen ved, at du vælger, at kun et bestemt antal af de kampe, du har opgivet, skal gå hjem. Det vil altså sige, at hvis du spiller 3/7, så skal 3 ud af de 7 kampe på din kupon gå hjem, før der er gevinst.

Der findes der en række forudbestemte systemspil, f.eks. kan du spille 3/7, 4/5, eller 2/5. Disse systemer har navne som Super Heinz, Super Yankee, Henze mm. Idet der findes en lang række forskellige systemspil, vil vi ikke gå i dybden med dem her.

Selv om der er tydelige fordele ved at spille systemspil, er det dog ikke uden ulemper. Eftersom det kun er nogle få af dine kampe, der går hjem, kommer du generelt til at få lavere gevinster.

Ligesom ved value betting er det derfor vigtigt at foretage en del personlig research og analyse, hvis du har tænkt dig at tjene stort på systemspil.

Ulemperne ved professionel betting


Alle disse ovenstående tips og tricks kan gøre dig bedre til sportsbetting, men det betyder ikke at betting nødvendigvis er noget, som du kan leve af. Betting er i sidste ende væddemål der indebærer en hvis grad af tilfældighed og kan derfor lede til store tab.

Hver gang du sætter penge på en fodboldkamp, risikerer du at miste alle de penge, du satte på kampen. Hvis du bare better for et par hundrede kroner et par gange om måneden, er det ikke jordens undergang hvis du taber, men på længere sigt kan det løbe op.

Hvis du forsøger på at arbejde med professionel betting, bliver dine indsatser nødt til at være noget større og det er hér, du kan løbe ind i nogle problemer med din personlige økonomi.

Derfor vil vi anbefale at du aldrig spiller for mere, end det du har råd til. Sørg for at have en god plan for din økonomi på plads, inden du giver dig til at forsøge professionel betting. Hvis du pludselig rammer en periode, hvor du bare ikke kan vinde på nogle bets, kan det være tid til at sige stop.

Ifølge det danske Center for Ludomani, behandles omkring 700 mennesker om året for ludomani i Danmark. Ud af disse patienter har 66% primært problemer med onlinespil, hvoraf 54% af denne gruppe har ”Odds og livebetting”, som deres foretrukne spil.

I alt er der over 10,000 danskere over 18 år, der er ludomane. Ønsker du at give dig i kast med professionel sportsbetting, så vær forsigtig og sørg for at have styr på dine spillevaner.