18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ronaldo eller Messi – hvem er verdens bedste?

Redigeret d.

Ronaldo mod Bilbao på Bernabeau. Foto: SUSANA VERA/Ritzau Scanpix

Det er diskussionen uden ende: Ronaldo eller Messi?

En diskussion der kan få ellers fornuftige mennesker helt op i det røde felt og hurtigt ødelægge stemningen til enhver fodboldaften. I flere år har Messis flere Ballon d’Or-titler været et argument for, at den argentinske troldmand er bedre end Ronaldo.

Men med en Champions League-titel og et La Liga mesterskab er Cristiano Ronaldo den helt store favorit til at vinde den næste Ballon d’Or. En pris han har vundet fire gange før, kun en enkelt gang færre end Lionel Messi.

Når ingen eksperter eller fans kan blive enige om, hvilken af de to superstjerner der er bedst – hvorfor så ikke spørge dem, der har oplevet begge superstjerner på tætteste hold?

Kun 10 spillere har været så heldige at dele omklædningsrum med begge målmaskiner. Seks af dem deler dog samme nationalitet som Lionel Messi, hvilket man selvfølgelig skal have med i tankerne.

Ronaldo eller Messi?
10 holdkammerater afslører, hvem der er bedst


DecoMessis holdkammerat i Barcelona – Ronaldos holdkammerat for Portugal.

“Leo og Cristiano er forskellige, Messi var født med talent. Cristiano har også talent, men det er fascinerende hvor hårdt han arbejder for det og hvor professionel han er. Det er et meget svært valg, men Leo er måske den bedste jeg nogensinde har spillet med. Selvom Ronaldinho gjorde ting, jeg aldrig har set nogen andre gøre.”

Deco i 2015 til FourFourTwo.

Henrik LarssonMessis holdkammerat i Barcelona – Ronaldos holdkammerat i Manchester United.

Henrik “Henke” Larsson er den eneste, som bør være mest neutral i sin vurdering af de to spillere, da han ikke deler nationalitet med hverken Ronaldo eller Messi, eller stadig spiller på samme hold som en af dem.

“Jeg synes ikke der er den store forskel på de to, de er begge fantastiske spillere. Cristiano er uheldig at spille på samme tid som Messi. Ronaldo er en virkelig god spiller, men Messi er bare endnu bedre; han er fra en anden planet! Han er så god at det næsten er uvirkeligt. Når du ser ham med bolden på fødderne, er det svært at tro nogen andre skulle kunne gøre ham kunsten efter. Han er en fantastisk spiller at se på.”

Henrik Larsson til Xarxa i 2013.

Gerard PiquéMessis holdkammerat i Barcelona – Ronaldos holdkammerat i Manchester United.

“Oveni i det hårde arbejde han lægger for dagen, tror jeg at rivaliseringen med Leo Messi har gjort Ronaldo endnu bedre. Jeg har altid beundret ham for hans hårde arbejde, han er en maskine.”

Gerard Piqué til Kicker i 2013.

REUTERS/Miguel Vidal. Credit: Ritzau Scanpix

“Leo er anderledes, han er et naturtalent. Måske er han ikke lige så målrettet som Ronaldo, eller lige så hårdt arbejdende, men når han får bolden, er det umuligt at tage den fra ham. Det kan virke som om, at du kan tage den fra ham, men Leo er et geni. Allerede i en ung alder var han den bedste spiller i verden.”

Piqué til ESPN i 2014.

Gabriel HeinzeMessis holdkammerat for Argentina – Ronaldos holdkammerat i Manchester United og Real Madrid.

“Lionel er den bedste i verden, men vi er som landshold ikke afhængige af ham.”

Gabirel Heinze til FIFA under VM i 2010.

Andre GomesMessis holdkammerat i Barcelona – Ronaldos holdkammerat for Portugal

“Alle ved, at Messi er rigtig, rigtig god. Han gør nogle ting, hvor man ikke kan forklare hvordan han gør det. Jeg synes de er forskellige spillere, de to bedste i verden over de seneste år. Jeg har ikke lyst til at vælge en over den anden, til gengæld vil jeg gerne påpege, at jeg er den eneste i verden, der i øjeblikket er holdkammerat med begge spillere og jeg nyder at spille sammen med dem begge.”

Andre Gomes til L’Esportiu de Catalunya i 2016.

Carlos TevezMessis holdkammerat i Argentina – Ronaldos holdkammerat i Manchester United.

“Jeg synes kun det er fair, hvis Cristiano tror på, at han er den bedste i verden. Alle der scorer mellem 37 og 40 mål hver sæson, har ret til at tro det. Men hvis du spørger mig, vil jeg altid vælge Messi.”

Carlos Tevez til Daily Star i 2013.

Angel Di MariaMessis holdkammera for Argentina – Ronaldos holdkammerat i Real Madrid

“Messi er den bedste i verden. Ingen andre gør hvad han gør og vi er heldige, at han er på vores hold”

Angel Di Maria til FIFA under VM i 2014.

“Leo optræder i hver kamp han spiller. Eksplosivt og nonchalant dribler han forbi en, to eller tre spillere under fuld kontrol i små områder. Cristiano er mere kraftfuld og scorer på langskud… de er forskellige. Hvis jeg var FIFA, ville jeg have to Ballon d’Or priser: Én som de to kunne konkurrere om, og én for alle andre.”

Angel Di Maria til FIFA i 2015.

Læs også: Duellen mellem Messi og Ronaldo fortsætter på Politiken.dk

Gonzalo HiguainMessis holdkammerat for Argentina – Ronaldos holdkammerat i Real Madrid

Ved en pressekonference under Copa America i 2015, blev Higuain spurgt ind til, hvem han syntes, der var den bedste “ikke-argentinske spiller i verden”. Her kunne han have valgt hans tidligere holdkammerat Cristiano Ronaldo, men det gjorde han ikke:

“Det er svært at vælge. Der er mange… Men hvis jeg skal vælge, vil det være én, som jeg blev rigtig gode venner med: Sergio Ramos.”

Gonzalo Higuain ved Copa America i 2015.

Fernando GagoMessis holdkammerat for Argentina – Ronaldos holdkammerat i Real Madrid.

“For mig er den bedste i verden Messi, på grund af den måde han spiller på, den måde han rykker med bolden og afgør kampe. Messi har utrolige evner og jeg elsker den måde han spiller på. Jeg takker altid gud for, at han er argentiner, ikke bare som spiller, men også som menneske”.

Gago til The Telegraph i 2011.

Ezequiel GarayMessis holdkammerat for Argentina – Ronaldos holdkammerat i Real Madrid.

“Vi har Messi, den bedste spiller i verden og andre gode spillere til at opnå vores mål”

Ezequiel Garay under Copa America i 2015.