Reklame indhold. Regler, vilkår og omsætningskrav gælder +18

Superliga odds 2022

Her får du en guide i odds og Superliga betting til sæsonen 2020/21.

FC København er favoritter til at genvinde Superligaen i 2020/2021, efter FC Midtjylland nappede guldet i den forgangne sæson. Men de trodsige midtjyder, der vandt overbevisende sidste år, er på en mission for at cementere sig som Danmarks største fodboldklub og vil næppe afgive førstepladsen uden hård kamp.

Alle eksperter peger dog på, at FC København har en lille fordel på spillermaterialet efter københavnernes oprustning i sommervinduet.

Superliga odds

Det store spørgsmål i sæsonen er om europæisk fodbold kommer til at gavne eller skade FCK. Det er set før, at FCK har taget tempoet med fra et europæisk gruppespil og tromlet ufortrødent videre i deres Superliga kampe. Omvendt har det også vist sig som et problem for klubben i de sæsoner, hvor truppen måske ikke har været bred nok til at klare de mange kampe og skader. Og hvad med FC midtjylland?

Sidst, det lykkedes for FC Midtjylland at komme i et et europæisk gruppespil, tabte holdet pusten og sluttede 12 point efter FCK og endte på tredjepladsen under SønderjyskE. Hvis det viser sig, at FCK er det eneste hold der formår at komme i et europæisk gruppespil, burde mulighederne for, at FC Midtjylland vinder Superligaen, stige.

FC Midtjylland har holdt på deres spillere og burde kun stå endnu stærkere end i sidste sæson. Derudover har man klaret sig (godt) igennem første år med Brian Priske, hvorfor holdet må formodes at være endnu bedre sammenspillet.

Superliga oddset på Brøndby burde måske være endnu højere, da der er en række ubekendte på Vestegnen. Træner Niels Frederiksen har ligesom Priske haft et år til at finde sig til rette, men det er en klub, der stadig er ved at finde nye ben at gå på efter Alexander Zorniger og Troels Bech.

Det blev da også kun til en fjerdeplads sidste år, og det er meget svært at forestille sig, at Brøndby kan kæmpe med om mesterskabet i denne sæson.

Ifølge bookmakerne er det sikkert som amen i kirken, at FC Midtjylland og FCK ender i top 3, så det er der ikke meget spændende Superliga betting i. Til gengæld er der et forholdsvist højt Superliga odds at hente på en top 3 placering til FC Nordsjælland.

Brøndby SKAL slutte i top 3 hvis de skal leve op til egne forventninger og strategiske målsætninger. Men med de mange ubekendte hos Brøndby, er det i år at, AGF skal bygge videre på sidste sæsons fremragende bronze og gentage bedriften.

Trods flere store salg af spillere som Jens Stage og Mustapha Bundu har AGF konsolideret sig som et solidt mandskab, og med de to spillersalg, der tilsammen har smidt knap 40 millioner i klubkassen, bør der tilmed være luft på kistebunden til at spæde til i truppen.

FCN er Superligaens helt store ‘Dark horse’ i den kommende sæson. Ligesom de altid er, fristes man til at sige. De store profiler er endnu engang solgt og endnu et kuld af unge spillere bliver smidt for løverne i Superligaen.

Men bookmakerne har stor tiltro til de spændende talenter, og det er helt sikkert værd at holde et vågent med Superliga oddset på FCN i løbet af sæsonen. Et så ungt hold er omvendt også meget sårbare, hvis de ryger ind i en dårlig periode. I de svære perioder er der brug rutine til at vende skuden.

Superliga tips

Hvem bliver Superliga topscorer?

Af de mange muligheder for Superliga betting er topscoreren vel nok den mest populære, men også meget svær at ramme lige på, da skader kan holde spillere ude i store dele af sæsonen. Topscoreren er også afhængig af at ramme målstimer og selvtillid. Men jo tidligere på sæsonen man kan kalde den rigtige spiller, jo større er odds på Superliga topscoreren.

Favoritten
Den sædvanlige favorit Dame N’Doye er fortid i FC København og Superligaen, men i Kamil Wilczek har FC København hentet et andet godt bud på en topscorer ind. Og nå ja, sat Vestegnen i brand, hvilket må formodes at anses som en sidegevinst på Østerbro.

Slår Wilczek ikke til, står Jonas Wind klar til at kæmpe hårdt for sin plads som førstevalg på toppen.

Patrick Mortensen fra bronzevinderne fra AGF sluttede som topscorer i sidste sæson, og han fortsatte dermed de skarpe takter fra sin debut halvsæson, hvor han fik 9 mål i 12 kampe for aarhusianerne. Spørgsmålet er, om han kan gentage kunststykket i en sæson, hvor de færreste nok vil undervurdere drengene fra Smilets By.

FC Midtjylland har sin egen skarpretter i Ronnie Schwartz, men den rutinerede ræv er langt fra sikker mand på holdkortet, så spørgsmålet er, om midtjyderne er på jagt efter nyt blod til pladsen.

Det er man med sikkerhed i Nordsjælland, hvor begge topscorere fra sidste år, Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard, er solgt videre til udlandet. Men kender man FCN ret, har de en 11-årig, der står klar til at tage ligaen med storm.

Overraskelsen
Hvis man ikke har fidus til spydspidserne på topholdene, kunne et overraskende bud på en Superliga topscorer være OB’s Sander Svendsen.

Nordmanden nåede 13 mål i den forgangne sæson, og selvom fynboerne næppe kommer til at snuse til medaljejagten, er der ingen grund til at tro, at Svendsen sætter farten ned i den kommende sæson, tværtimod.

Top 5 superliga topscorer i sidste sæson:

  1. Patrick Mortensen (AGF) 18 mål
  2. Ronnie Schwartz (FC Midtjylland) 18 mål
  3. Kamil Wilczek (Brøndby IF) 17 mål
  4. Sander Svendsen (OB) 13 mål
  5. Mohammed Kudus (FC Nordsjælland) 11 mål
    Mikkel Damsgaard (FC Nordsjælland) 11 mål

Det bliver formentlig endnu en nervepirrende sæson i bunden af Superliga tabellen. Både Vejle, Lyngby og AC Horsens må forventes at komme under hårdt pres for ikke at ende på en af de to lidet eftertragtede dumpepladser.

Umiddelbart har bookmakerne da også udpeget netop de tre som favoritter til Superliga nedrykning; oprykkerne fra Vejle og Lyngby og Horsens der lige netop overlevede i Superligaen sidste sæson.

Lyngby er klubben med det klart laveste budget og præget af mange unge spillere. Horsens gjorde okay figur i sidste sæson, men har skiftet træner til Jonas Dal, der ikke får en synderligt lang opstart med sit nye hold.

Og endelig er der Vejle, der har været gode til at rykke op de seneste år, men desværre lige så gode til at rykke ned igen.

De spændende spil findes, hvis man tør vove pelsen og spå, at enten SønderjyskE eller Randers ryger i fedtefadet i løbet af sæsonen og ryger ud af Superligaen.

Begge klubber burde have nok kvalitet til at undgå nedrykning, men det har før vist sig i Superligaen, at nedryknings-spøgelset kan overtage et omklædningsrum fuldstændig, så spillerne bliver mere ramt af frygt end lysten til fight. Det skete for eksempel for Brøndby i 2013, da holdet kun lige nøjagtigt undgik nedrykningen i sidste runde mod Horsens.

Set med Superliga betting briller er SønderjyskE formentlig det bedste bud på en Superliga nedrykker af de to. Holdet vaklede i store dele af sæsonen, men på en stærk slutspurt med blot ét nederlag i de sidste seks kampe klarede man sig med en komfortabel afstand.

Det bliver spændende at se, om man kan undgå at skulle så langt hen i sæsonen for at sikre overlevelsen.

Læs også om EM odds 2021.