Superligaens dyreste hold

 

Hvordan ser Superligaens dyreste hold egentlig ud, hvis man vælger den mest værdifulde spiller på hver enkelt plads?

Af Emil Aurehøj Persson

Det er skønne tider i Superligaen. FCK’s uovervindelige æra er ovre og meget tyder på at de tre bedste hold i ligaen aldrig har ligget tættere på hinanden. Vi har i hvert fald tre klubber, som alle officielt stræber efter at være Danmarks dominerende fodboldhold på den korte og lange bane: FC Midtjylland, FC København og Brøndby IF.

FC København har stadig den dyreste trup i Superligaen og suverænt højeste lønninger. Men alle tre klubbers trupper ligger faktisk historisk tæt på hinanden, hvis vi kigger på værdien af spillerne.

Med udgangspunkt i databasen Transfermarkt.com, som er bredt anerkendt for deres realistiske spillerværdier, ser den samlede værdi af spillertrupperne i efteråret 2018 sådan her ud:

FC København

Trup: 23 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 188 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Viktor Fischer, 26 millioner kr.

Brøndby IF

Trup: 27 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 177 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Hany Mukhtar, 26 millioner kr.

FC Midtjylland

Trup: 29 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 135 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Alexander Scholz, 17 millioner kr.

Superligaens dyreste hold

Umiddelbart virker det meget imponerende, at FC Midtjylland som forsvarende  danske mestre har en spillertrup, der er over 40 millioner mindre værd end de to andre topholds.

Men her er det vigtigt at indskyde, at FCM’s store sommersalg af Bubacarr Sanneh, Andreas Poulsen, Dominik Drexler og Mikkel Duelund gør en markant forskel i regnestykket. Bubacarr Sanneh er for eksempel lige nu vurderet til 45 millioner kr efter hans salg til den belgiske storklub Anderlecht.

Superligaens dyreste hold stiller op i en 4-2-3-1 og hver spiller er udelukkende valgt ud fra deres markedsværdi på Transfermarkt.

Superligaens dyreste hold

FCK dominerer det mest værdifulde hold med fem spillere. Men Brøndby står også stærkt med 4 i startopstillingen. Bemærkelsesværdigt er det, at kun Alexander Scholz er værdifuld nok til at komme med på holdet fra de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

Det er faktisk lidt skræmmende læsning for resten af Superligaen, da OB er den eneste repræsenterede klub udover FCM, FCK og BIF.

Mest i øjnefaldende er Superligaens dyreste angriber, Kenan Kodro. Bosnieren har ikke været i nærheden af at bide sig fast blandt Ståle Solbakkens 11 favoritter i FCK, siden han blev hentet til hovedstaden i sommers.

Læs også vores artikel om Superliga odds 2022