18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Superligaens dyreste hold

Redigeret d.

Hvordan ser Superligaens dyreste hold egentlig ud, hvis man vælger den mest værdifulde spiller på hver enkelt plads?

Af Emil Aurehøj Persson (Opdateret februar 2024)

Det er skønne tider i Superligaen. FCK’s uovervindelige æra er ovre, og meget tyder på, at den øgede konkurrence er kommet for at blive.

Vi har i hvert fald mindst fire klubber, som alle officielt stræber efter at være Danmarks dominerende fodboldhold på den korte og lange bane: FC Midtjylland, FC Nordsjælland, FC København og Brøndby IF.

FC København har stadig den dyreste trup i Superligaen og suverænt højeste lønninger. FC Midtjylland har ædt sig godt ind på københavnerne de seneste år, men må stadig nøjes med at være lige knap halvt så værdifuld som hovedstadsklubben.

I FC Nordsjælland bruger man slet ikke de samme summer på indkøb, som de andre tre klubber i toppen. Her ryger pengene på talentudvikling. Og det er de så dygtige til, at de står bag nogle af de dyreste salg i Superligaens historie.

Og så er der Brøndby. De har levet en kaotisk tilværelse siden årtusindeskiftet. Men selvom der er skepsis efter ejerskiftet, er der også stille håb om, at man på sigt kan blive en mere permanent delt af toppen i Superligaen.

For at liste Superligaens dyreste hold har vi taget udgangspunkt i databasen Transfermarkt.com. Og det skal siges, at Transfermarkt på ingen måde er en kilde, hvis ord man ukritisk skal tage for gode varer.

For de har mildest talt mange skæverter og tvivlsomme tal. Alligevel er det en af de eneste kilder, der leverer store, samlede mængder data om Superligaen.

Derfor har vi brugt dem i forsøget på at kortlægge Superligaens dyreste hold. Ifølge Transfermarkt ser den samlede værdi af spillertrupperne i vinteren 2023 sådan her ud.


FC København

Trup: 28 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 634 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Kamil Grabara, 85 millioner kr.


FC Nordsjælland

Trup: 29 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 341 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Andreas Schjelderup, 80 millioner kr.


FC Midtjylland

Trup: 27 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 321 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Dario Osorio, 39 millioner kr.


Brøndby IF

Trup: 26 spillere.

Samlet værdi af spillertrup: 305 millioner kr.

Mest værdifulde spiller: Nicolai Vallys, 38 millioner kr.


Superligaens dyreste hold

Mange af de danske klubber har taget store skridt både økonomisk og sportsligt i de senere år. Danmark er selvfølgelig langt fra de største og også næststørste ligaer i Europa.

Men økonomisk er vi eksempelvis langt foran andre sammenlignelige ligaer som den norske Eliteserie og den svenske Allsvenskan.

Det har formentlig også hjulpet ligaen som helhed, at Conference League er kommet til. Her har vi allerede set mindre klubber som Randers og Silkeborg gøre god figur.

Det har både skæppet i klubkassen i form af præmiepenge og hjulpet klubberne til øgede salg af deres profiler.

Superligaens dyreste hold stiller op i en 4-2-3-1 og hver spiller er udelukkende valgt ud fra deres markedsværdi på Transfermarkt.

Superligaens dyreste hold
Her er Superligaens dyreste hold. Kilde: Transfermarkt.

FCK dominerer det mest værdifulde hold med hele seks spillere. De to eneste andre klubber, der er repræsenteret, er FC Nordsjælland og Brøndby.

Der er altså ikke blevet plads til en eneste FCM-spiller, selvom de har den tredjemest værdifulde trup i ligaen. Og Brøndby sniger sig kun lige med med en enkelt spiller.

Det er faktisk lidt skræmmende læsning for resten af Superligaen, da ingen af de 9 resterende klubber er repræsenteret.

Det til trods har de mindre klubber jo altså formået i den grad at gøre sig gældende på banen. Så store budgetter og værdifulde trupper er ingen garant for sportslig succes.

Se bare på klubber som Silkeborg og AGF. Begge klubber har markant mindre budgetter end de fire mest værdifulde hold i Superligaen. Alligevel har de begge formået at vinde bronze inden for de seneste år.