18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Superligaens højeste lønninger

Redigeret d.

Det kan godt være, at tilværelsen som daglejer i en dansk Superligaklub ikke kan måle sig med Messis og Ronaldos lønninger. Men lønnen som Superligaspiller er nu alligevel ikke helt ringe. Vi kigger på Superligaens højeste lønninger.

FCK’s Denis Vavro tjener en af Superligaens højeste lønninger. Men han er ikke Superligaens bedst betalte. Foto: Елена-Рыбакова-CC-SA-3.0.png

Superligaens bedst betalte

Der er kun to klubber repræsenteret i denne gennemgang af Superligaens højeste lønninger.

Det er næppe svært at gætte, at det er FC København og FC Midtjylland. FCK dominansen er da også til at tage og føle på med hele 9 ud af de 10 bedst betalte Superligaspillere på listen.

FC København er stadig et godt stykke foran rivalerne med et årligt budget, der nærmer sig 300 millioner kroner. Nærmeste forfølger er FC Midtjylland med et budget på omkring 150 millioner kroner.

Brøndby er treer med et budget omkring de 130 millioner kroner og FC Nordsjælland vurderes at være næste hold på listen med et budget omkring de 90 millioner.

Det skal selvfølgelig siges, at disse tal er sjussementer og vurderinger. De fleste fodboldklubber går helst lidt stille med dørene, når det gælder indtægter og udgifter til transfers og løn.

Derfor er det ikke en eksakt videnskab, hvor tallene ligger fremme og venter på at blive plukket.

1) Mohamed Elyounoussi, FC København

Superligaens højeste løn går til norske Mohamed Elyounoussi. Efter flere år i Southampton skiftede Mohamed Elyounoussi i sommeren 2023 gratis til FC København.

Og selvom Mohamed Elyounoussi altså var gratis i overgangssum, så er han ingenlunde billig.

I Southampton menes Elyounoussi at have tjent lidt over 26 millioner kroner om året. Den slags lønninger kan vi selvfølgelig ikke matche herhjemme.

Men Elyounoussi tager sig nu alligevel godt betalt. Han menes at stå klubben i et sted mellem 12-15 millioner kroner årligt. Det gør ham altså til Superligaens bedst betalte spiller. 


2) Andreas Cornelius, FC København

Der har været megen mystik om Andreas Cornelius’ løn efter skiftet hjem til FCK.

Hvad vi ved er nemlig, at Andreas Cornelius tjente 21,5 millioner kroner om året i Trabzonspor. Samtidig har danskeren ikke været væk længe nok til at kvalificere sig til den eftertragtede forskerordning.

Der kan næppe herske tvivl om, at Andreas Cornelius har taget en lønnedgang for at komme hjem til FC København. Som du vil se i takt med, at du bevæger dig ned ad listen, så tjener de højest betalte Superligaspillere i spændvidden mellem 5-10 millioner om året.

‘Corner’ tjente altså mere end det dobbelte af, hvad den hidtil bedst betalte Superligaspiller tjente i 2022.

Men at ‘Corner’ skulle have taget en lønnedgang til langt under halvdelen af sin tidligere hyre – og i øvrigt lade sig spise af som mindre end den bedste betalte Superliga-spiller, når han er det dyreste indkøb i ligaens historie – virker næppe realistisk.

Derfor tør vi godt konstatere på baggrund af de rygter, der florerer, at Andreas Cornelius i 2022 scorede Superligaens højeste løn på den gode side af 10 millioner kroner.


3) Viktor Claesson, FC København

FCK hentede i vinteren 2022 svenske Viktor Claesson i russiske Krasnodar, efter den svenske stjerne fik sin kontrakt ophævet i den russiske klub i kølvandet på Ruslands illegitime angreb på Ukraine.

Det var et kæmpe scoop for FCK at hente den svenske landsholdsspiller, der har mere end 70 optrædener for Sverige under bæltet.

Og det lignede da også et kort ægteskab, da han fik en 6 måneders kontrakt. Forventningen var, at Viktor Claesson derefter ville skifte til en større scene.

Det lykkedes imidlertid FCK at hente Claesson på en permanent 4-årig kontrakt. Og når man ser, hvad han angiveligt tjener, er det da også nemmere at forstå.

Meldingerne går nemlig på, at Viktor Claesson tjener op mod 7 millioner kroner om året – efter skat!

Det bringer hans løn op over 10 millioner kroner om året, og det gør ham til en af Superligaens bedst betalte spillere.

4) Scott McKenna, FC København

FCK har været hårdt ramt af skader i forsvaret i 23/24 sæsonen. Derfor rettede de blikket mod Premier League, hvor der i bunden løb en brølstærk skotte ved navn Scott McKenna rundt.

Den 27-årige centerforsvarer kom til Nottingham Forest i 2020 fra skotske Aberdeen. Scott McKenna kostede Nottingham Forest omkring 25 millioner danske kroner, og han startede godt i det engelske.

I sin første sæson, hvor Forest lå i Championship, fik han stort set fuld spilletid.

Efter oprykningen til Premier League gik det dog ned ad bakke for Scott McKenna. I sidste sæson fik han 20 kampe i Premier League, og i 23/24 sæsonen blev det blot til 5 optrædener, før han rykkede til FCK på leje.

Scott McKenna skiller sig ud fra de andre på listen over Superligaens højeste lønninger. Han menes at have tjent £1.040.000 om året i Forest. Det svarer til 9,07 millioner kroner om året.

Det er dog stærkt tvivlsomt, at FCK betaler hele Scott McKennas løn frem til sommeren 2024, hvor lejeaftalen løber.

Der er formentlig tale om en aftale, hvor FCK dækker en del af Scott McKennas løn, mens Forest stadig afholder resten.

Men selvom der er altså er to forskellige aktører, der deler regningen mellem sig, så ændrer det ikke på, at Scott McKenna har en af de højeste Superliga lønninger.


5) Sverrir Ingi Ingason, FC Midtjylland

Det har ikke kørt som smurt for FCM i et godt stykke tid efterhånden.

I et forsøg på at lappe den hullede defensiv hentede midtjyderne derfor i sommeren 2023 den islandske landsholdsforsvarer Sverrir Ingi Ingason i græske PAOK.

Sverrir Ingi Ingason kostede midtjyderne omkring 30 millioner kroner. Og derudover bliver han generelt et dyrt bekendtskab for midtjyderne.

Sverrir Ingi Ingason menes nemlig at stå midtjyderne i omkring 9-10 millioner kroner om året.

Det gør ham både til en af Superligaens bedst betalte spillere, og til den første spiller på listen, som ikke er fra FCK.


6) Denis Vavro, FC København

Den næste på listen over Superligaens højeste lønninger er omgærdet af lidt mere mystik. Denis Vavro vendte hjem til FCK efter nogle år i Lazio. 

En god handel for FCK, der solgte Vavro for mere end 80 millioner kroner og blot betalte 28 millioner for ham.

Til gengæld var det en lønmæssigt noget tungere dreng, der vendte hjem. Den slovakiske forsvarer fik en enorm lønforhøjelse med skiftet til Rom.

Og selvom han har taget en lønnedgang for at vende hjem til favoritklubben, så vurderes han stadig at konkurrere med Rasmus Falk om at være den fjerdebedst betalte i klubben.

Det betyder, at Vavro tjener omkring 750.000 kroner om måneden eller 9 millioner kroner om året – efter skat, altså.


7) Rasmus Falk, FC København

Rasmus Falk er formentlig en af de bedste spillere, der aldrig forlod Superligaen. I årevis var midtbanekreatøren da også rygtet væk fra FCK.

Men i december 2020 forlængede han sin kontrakt med Løverne til 2025 og kunne dermed meget vel blive i klubben til fodboldpensionen melder sig.

Falk fik inden forlængelsen i omegnen af 375.000 kroner om måneden. Meldingerne går på, at kontrakten gav ham en fordobling af lønnen, så han altså i dag hiver omkring 9 millioner kroner om året ind på kontoen før skat.

Det rakte engang til at gøre ham til Superligaens bedst betalte, men som et vidne om, at der er kommet flere penge til ligaen de seneste år, må han altså nu “nøjes” med at være den femtehøjest betalte Superliga spiller.


8) Nicolai Boilesen, FC København

En anden spiller, der har scoret sig en ny kontrakt, er holdkammeraten i forsvaret, Nicolai Boilesen.

Rygterne gik ellers længe på, at FCK og Boile ikke kunne mødes, men i sommeren ‘22, med et år tilbage af Boilesens kontrakt, kom der blæk på en ny.

Den nye kontrakt menes at kaste omkring 550.000 kroner af sig om måneden, hvilket svarer til omkring 6,6 millioner kroner om året.

Det forlyder dog også, at en del af lønnen skulle være gjort præstationsbetinget på grund af Boilesens skadeshistorik, som typisk har holdt ham ude et par måneder hver sæson.


9) Lukas Lerager, FC København

Lukas Lerager blev først lejet og dernæst hentet permanent af FC København i italienske Genoa.

Den tidligere Viborg- og Bordeaux-spiller gjorde fin figur på den centrale midt i FCK og scorede sig derfor en kontrakt, der løber til 2025, hvor han vil være fyldt 32.

I den periode kan han se frem til at høste et sted mellem 500-600.000 kroner om måneden, hvilket placerer ham nogenlunde på samme niveau som Nicolai Boilesen.


10) Magnus Mattsson, FC København

Med et prisskilt på omkring 30 millioner kroner er Magnus Mattsson et af de dyreste indkøb i FCK’s og Superligaens historie.

Og det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor FCK valgte at hente den 24-årige midtbanespiller i hollandske NEC Nijmegen. Det er faktisk sværere at forstå, at de kunne få ham til så lav en pris.

Magnus Mattsson har nemlig været den med længder bedste spiller for NEC i denne sæson. I 19 kampe i Eredivisie nåede han hele 11 mål og 4 assists.

Ikke dårligt af den tidligere Silkeborg-spiller, der også har fået debut for det danske landshold.

Magnus Mattsson fik en beskeden løn i det hollandske. Den menes “blot” at have ligget på i underkanten af en million kroner om året. Til gengæld menes han at have fået en pæn lønstigning for at skifte til FCK.

Magnus Mattsson har nemlig hævet sin lønniveau betragteligt. Med en årsløn, som skønnes at ligge på lige omkring 5 millioner kroner årligt, runder Magnus Mattsson lige præcis vores top 10 bedst lønnede Superliga-spillere af.

Det var det, vi havde valgt at bringe om Superligaens bedst betalte spillere. Forhåbentlig er du blevet godt underholdt og en smule klogere.

Er du til betting? Så kan du med fordel læse om Bet365 velkomstbonus som du kan få med vores Bet365 bonuskode.