18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danske fodboldtalenter – fremtiden ser lys ud

Redigeret d.

Unge danske fodboldtalenter ryger for tiden til udlandet i hobetal og for enorme millionbeløb. Er det udtryk for, at talentmassen blandt de unge danske fodboldtalenter er ekstra stor for tiden, eller at klubberne er begyndt at købe ungt i stedet for dyrt?

Eller er det et udtryk for Superligaens udvikling? Vi gør status på 10 af de største danske fodboldtalenter lige nu.

Sådan har vi udvalgt de største danske fodboldtalenter

Vi har sat nogle afgrænsninger i vores udvalgte danske fodboldtalenter. Vi har kun valgt danske fodboldtalenter i alderen 16-20 år.

Derudover skal vi understrege, at vurderingerne skal tages med et gran salt.

Vurderingerne er nemlig lånt fra transfermarkt.de, og deres vurderinger er ofte mildest talt hovedrystende.

I mangel af bedre er vi dog gået med deres vurderinger for at få en række vurderinger fra samme kilde.

Adam Daghim er et af de største danske fodboldtalenter. Werner100359 CC BY 4.0

1. Chidozie Obi-Martin (født 29. november 2007)

Værdi: €400.000. Angriber, Arsenal

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I’m begging of you please don’t take my man
Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
Please don’t take him just because you can

Skift “Jolene” ud med “England”, og du har dybest set formuleret, hvad der formentlig er DBU’s bøn til det engelske fodboldforbund, FA. For den unge Chidozie Obi-Martin har nemlig allerede stillet op for både det engelske og det danske U-landshold.

Først repræsenterede han Danmarks U-16 landshold. Dernæst skiftede han til England og udtrykte ønske om at spille for England. Men siden da har han ændret mening og har senest spillet på det danske U21-landshold.

Men hvorfor er det overhovedet vigtigt, hvem Chidozie Obi-Martin ender med at tørne ud for, spørger du måske. Jo, lad os tage et kig på hans meritter.

Chidozie Obi-Martin gik viralt, efter han som 15-årig scorede 10 mål i samme kamp, da Arsenals U16-hold slog Liverpools ditto 14-3.

Siden da har han bombet løs på en række U-hold, og i april 2024 rundede 16-årige Chidozie Obi-Martin 20 scoringer for Arsenals U18-hold, hvilket gjorde ham til topscorer i ligaen.

I samme måned trænede han desuden sammen med førsteholdet forud for deres Champions League-opgør mod Bayern München.

Som sagt er Chidozie Obi-Martin tilbage på det danske landshold trods sin flirt med Three Lions. Og her har han leveret imponerende 10 mål i 14 landskampe for det danske U17-landshold.

Typemæssigt er Chidozie Obi-Martin en ordentlig kleppert på 188 centimeter (and counting…) Men han er ikke “bare” en tung targetman, der kun lever på fysikken.

Han er agil, har en god spilforståelse og sparker med begge ben.I det hele taget er der rigeligt med argumenter for, at Chidozie Obi-Martin kan blive en angriber på højeste hylde.

Tak til Danish Scout (@DanishScout_) / X (twitter.com) for værdifulde fakta.

2. Elias Jelert (født 12. juni 2003)

Værdi: €5 millioner. Højre back, FC København

Historien om Elias Jelerts karriere har afgjort ikke kun været rosenrød. Der har været flere tvivlsomme præstationer for FC København, og det samme gælder for hans hidtidige karriere på landsholdet.

Men trods visse svipsere så kommer man ikke udenom, at Elias Jelert er et af de største danske talenter lige nu. Han har således kun 10 U-landskampe på cv’et mod 3 A-landskampe.

Og det er i den grad usædvanligt, at en ung spiller i dén grad gør kometkarriere. Samme mønster tegner sig i klubregi.

Her har højrebacken, som debuterede for hovedstadsklubben i en alder af 17 år, allerede knap 100 kampe på cv’et, hvor han har leveret et pænt antal assists.

Og Elias Jelert er da også ganske offensivt anlagt, hvilket ikke ligefrem trækker ned i disse år.

Kritikere vil pege på et par dumme røde kort – blandt andet mod Galatasaray i Champions League -, et par svipsere med koncentrationsevnen og ditto med placeringsevnen af og til.

Fælles for alle kritikpunkter er dog, at de ofte er kendetegnende for yngre spillere og derfor dårlige vaner, som Jelert har alle muligheder for at få sig vænnet af med.

Når alt kommer til alt er Elias Jelert uden tvivl et af de største danske talenter pt.

3. Gustav Christensen (født 7. september 2004)

Værdi: €500.000. Venstre wing, Hertha Berlin 

Vi tager et smut til det tyske for at se på den næste af de største danske talenter.Der var stor ærgrelse i det midtjyske, da Gustav Christensen i sommeren 2023 valgte at forlade Heden på en fri transfer og fortsætte for den tyske hovedstadsklub Hertha Berlin.

Op til sin exit havde Gustav Christensen nemlig smadret løs som en 30-årig MMA-kæmper til et junior judostævne, mens han slog sig løs i ungdomsrækkerne.

Det offensive es, der kan spille alle tre pladser på toppen, men som primært gør sig på venstre wing, nåede således 31 mål og 3 assists i 26 kampe i U19-ligaen. 

For diverse U-landshold har han holdt et flot snit på omkring 0,5 mål pr. kamp i mere end 30 optrædener.

Og så fik han både debut og et mål på kontoen i pokalturneringen for FCM’s seniorhold i sidste sæson.

Nu skal han så forsøge at få sit gennembrud i Hertha Berlin. Forhåbentlig kan det lykkes, selvom han mildest talt har valgt en kaotisk klub som sin nuværende arbejdsgiver.

Baseret på hans begyndelse i klubben er der dog forsigtig grund til optimisme. Hertha frister en plads i 2. Bundesliga, og det har formentlig spillet en rolle i, at Gustav Christensen har fået en del indskiftninger. 

Det er endnu ikke blevet til første scoring for førsteholdet, men for reserverne har han holdt et fint snit på 0,75 mål pr. kamp.

4. Patrick Dorgu (født 26. oktober 2004)

Værdi €7 millioner. Venstreback, Lecce

Det er gået ekstremt hurtigt for unge Patrick Dorgu. I 2021 skiftede han fra FC Nordsjælland, hvor han spillede U19-bold, til Lecce på en fri transfer.

Knap 3 år senere er Patrick Dorgu den mest værdifulde spiller i Lecces trup og har flere gange været rygtet til nogle af Europas største klubber.

Allerede kort inde i 23/24-sæsonen bed dengang 18-årige Patrick Dorgu sig fast i Lecces forsvar.

På et i øvrigt succesfuldt Lecce-mandskab har Dorgu flere gange brilleret med store præstationer.

Også mod store klubber, som da Lecce kæmpede sig tilbage fra 0-2 hjemme mod AC Milan og stjal det ene point. Her var Patrick Dorgu afgørende, og han har flere gange siden leveret store præstationer.

Patrick Dorgu kan meget vel ligne det næste store salg i klubben, og det er opmuntrende for vores venstre side, at et af de største danske talenter pt. kan gøre sig både i forsvaret og længere fremme på banen.

5. Jonathan Asp Jensen (født den 14. januar 2006)

Værdi ?. Central midtbane, FC Bayern München

Bayern München lagde omkring 9 millioner kroner i den midtjyske klubkasse, da de i 2022 købte den centrale midt Jonathan Asp Jensen i FC Midtjylland.

Som i tilfældet med Gustav Christensen kunne man dog mistænke, at midtjyderne havde foretrukket selv at beholde ham.

Jonathan Asp Jensen er nemlig ikke blot et af de største danske talenter i fodbold pt. Han er også blandt de yngre spillere på vores liste.

Jonathan Asp Jensen gør sig primært på den centrale offensive midt, hvor han dog også både kan spille den mere tilbagetrukne centrale og den defensive plads. Ja, faktisk har han også fået minutter på begge fløje.

Jonathan Asp Jensen har endnu ikke fået debut for Bayerns førstehold. Men på reserve- og U19-holdet har formen været så god, at de første minutter for seniorerne snart kan blive en realitet.

I midten af april 2024 lød facit på de næsthøjeste niveauer på 26 kampe, 3 mål og hele 9 assists for Jonathan Asp Jensen.

Samme form har Jonathan Asp Jensen holdt ved lige på de danske U-landshold. Med omkring 20 kampe for U16, U17 og U18-holdet har han holdt et scoringssnit på omkring et mål pr. tredje kamp.

Blandt de største danske talenter hører Jonathan Asp Jensen altså også til blandt de mere målfarlige – også selvom han ikke gør sig på toppen.

6. Oscar Højlund (født den 4. januar 2005)

Vurdering: €500.000. Central midt, FC København 

Storebror blev solgt for pebernødder i foråret 2022. Halvandet år senere var han blevet handlet to yderligere gange for i alt mere end 700 millioner kroner.

Så mon ikke FCK udviser lidt større tålmodighed med lillebror Oscar Højlund, selv hvis han skulle opleve en svær start for førsteholdet. Det har dog ikke været tilfældet indtil videre.

I skrivende stund har Oscar Højlund over 20 førsteholdskampe for FCK, hvor han primært gør sig på den centrale midtbane, men også kan dække både den defensive og offensive centrale midt.

Og selvom de fleste af optrædenerne har været som indskifter, så har præstationerne været mere end godkendte for lille- og tvillingebroderen.

Udover sine optrædener for FCK, som der nok skal komme mange flere af, har Oscar Højlund desuden +30 kampe for diverse danske u-landshold.

Også her er takterne lovende og med til at understrege, at vi har med et af Danmarks største fodboldtalenter på den centrale midtbane at gøre.

7. Lasse Abildgaard (født 27. februar 2007)

Vurdering: €1 million. Højre wing, Ajax

Lasse Abildgaard tog i sommeren 2023 skiftet fra Silkeborg til hollandske Ajax.

Inden da havde den unge offensivspiller, som kan spille alle tre forreste pladser i, bombet løs for Silkeborgs U17 hold. 1,28 mål pr. kamp leverede Lasse Abildgaard i gennemsnit pr. kamp.

Lasse Abildgaard har et højt teknisk niveau og er skarp med begge ben. Udover målnæsen har han også et skarpt blik på spillet, som giver ham gode playmakerevner.

Om Ajax er den rette destination, må tiden vise. Klubben er god til at udvikle særlig Lasse Abildgaards type.

Omvendt har klubben været en karrieremæssig kirkegård for mange unge danskere i de senere år. Det sker forhåbentlig ikke for Abildgaard, som er et af de største danske talenter i disse år.

Starten i det hollandske har været okay, uden at Lasse Abildgaard dog har brændt ligaen af. Han har nået 16 kampe for U17-holdet. Og her er det blevet til 6 mål og 4 assists.

På det danske U16- og U17-landshold har Lasse Abildgaard opnået 25 kampe, og her har han leveret 7 scoringer.

8. Conrad Harder (født 7. april 2005)

Vurdering: €1 million. Angriber, FC Nordsjælland

Fra en spiller, der primært gør sig på ungdomsplan, skal vi nu til et af de største danske talenter, som rent faktisk får førsteholdsfodbold.

Vi skal nemlig tilbage til Danmark, nærmere bestemt FC Nordsjælland, hvor 19-årige Conrad Harder gør sig til. Conrad Harders foretrukne plads er som 9’er, men han kan også spille på begge fløje og som 10’er. 

I 2023/24-sæsonen er Conrad Harder blevet sluset ind på førsteholdet efter overbevisende præstationer i U19-ligaen. Her leverede han vilde 35 mål i 37 kampe, før FCN altså besluttede at teste ham på et højere niveau.

Det har indtil videre givet et pænt afkast. I 23 kampe i Superligaen, pokalen og Conference League er det blevet til 4 mål og 1 assist fra Conrad Harder.

Og skal man tro rygtebørsen, har det store udland fået øjnene op for den unge Conrad Harder. Det forlyder nemlig, at både tyske Eintracht Frankfurt og italienske Atalanta og Genoa skulle have forhørt sig om hans pris.

Indtil videre har FCN dog afvist, så vi har glæde af et af de største danske talenter i fodbold lidt endnu.

9. Tobias Slotsager (født 1. januar 2006)

Værdi: €1.500.000. Central forsvarer, OB

Hvis man kun kiggede på hans drengede udseende, kunne man næsten foranlediges til at tro, at OB’s unge Tobias Slotsager var en førsteårselev i gymnasiet. Men hvis man derefter kigger på de 190 centimeter, han tårner op i landskabet, bliver man hurtigt klogere.

Tobias Slotsager er et af de bedste eksempler på, at transfermarkts vurderinger ofte er lidt, ja, hevet ud af en vis legemsdel. For den unge Slotsager er uden tvivl et af de største danske talenter, der overhovedet findes pt.

Og hans pris er formentlig mindst 10 gange højere, end den tyske hjemmeside vurderer. Slotsager fik debut for OB kort efter sin 17-års fødselsdag.

Og selvom klubben er i kæmpe krise, kan det ikke tillægges Tobias Slotsager. Han har allerede udviklet sig til fast mand i det odenseanske forsvar. Siden debuten er det blevet til mere end 35 kampe for OB’s førstehold, ligesom det er blevet til 13 kampe på diverse danske u-landshold.

Sommeren 2024 kunne meget vel markere afslutningen på det odenseanske eventyr og starten på et nyt ét i udlandet. Men i OB kan man glæde sig over, at han kommer til at indbringe en pæn sjat.

Så selvom der er mørke skygger over Ådalen, er der en klar lysstråle i form af et af de største danske talenter, Tobias Slotsager.

10. Adam Daghim

Værdi: €2 millioner. Angriber, Red Bull Salzburg

Den sidste af de største danske talenter på vores liste gør sig dagligt i det østrigske. Det drejer sig om den versatile Adam Daghim, som gør sig bedst i angrebet, men som faktisk også kan spille alle pladser på midtbanen – også de mere tilbagetrukne.

Adam Daghim er et af de danske fodboldtalenter, som faktisk er et relativt ubeskrevet blad – i hvert fald hvis man kigger på hans optrædener på førsteholds- og u-niveau.

Inden han blev solgt til udlandet, tørnede han ud for AGF, hvor han primært spillede på U19-holdet, men dog nåede at få førsteholdsdebut.

Adam Daghim blev solgt fra AGF til østrigske Red Bull Salzburg for 22,5 millioner kroner i 2023. Siden da er Adam Daghim blevet udlejet til FC Liefering i den næstbedste østrigske række.

I denne sæson har han 4 mål og lige så mange assists i 16 kampe for Liefering. Derudover er det blevet til 4 mål og 2 assists i Youth League. I dansk U-regi er det blevet til 1 mål i 14 landskampe.