18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Syv af de største svin i fodbold

Redigeret d.

AFP Photo / Oli SCARFF. Credit: Ritzau Scanpix

Af Emil Aurehøj Persson

En legendarisk video på Youtube med forsvarsspilleren Pepe, der slagter diverse modstandere, er efterhånden blevet set over 10 millioner gange.

De fleste fodboldreportere og fans er enige om, at Pepe er et svin på fodboldbanen, men vi har samlet en liste over syv spillere, der kan konkurrere med Pepe om titlen som de største svin i fodbold.

Fælles for dem alle er, at de har samlet en stor stak gule og røde kort i gennem karrieren. Derudover er de blevet udvist for handlinger, der uden for banen ville give seriøse fængselsdomme!

Her er 7 af de største svin i fodbold.

1. Joey Barton


Joey Barton er kendt for sit ustyrlige temperament, utallige røde kort og ikke mindst for at have spillet på sine egne kampe.

I 2008 ruskede Joey Barton tremmer i 74 dage, efter at være blevet dømt skyldig i overfald i påvirket tilstand i Liverpools natteliv. Barton undskyldte sin opførsel med, at han var frustreret over skader og at blive droppet af manageren i Newcastle.

Da Barton, med kælenavnet Weirdo, blev bedt om at reflektere over sin barndom, fortalte han følgende historie:

– Hvor jeg voksede op, var det helt normalt, at fædre indgik væddemål om, hvis søn der var den stærkeste og så blev vi sat op mod hinanden i haven – lidt ligesom ulovligt arrangerede slåskampe. Joey Barton til The Mirror.

Svinsk detalje:
Til en julefrokost i 2004 i Manchester City stak Joey Barton en ungdomsspiller i øjet med en cigar!

2. Sergio Ramos


Vi kan ikke lave en liste over fodboldens største svin uden at tage Sergio Ramos med. Sergio Ramos er ikke bare en hård hund og en kriger. Han har åbenlyst seriøse problemer med ikke at flippe skråt konstant og har næstflest udvisninger af nogen professionel spiller.

Og faktisk skulle han have haft endnu flere, for mængden af svinestreger, han har lavet, uden dommeren kiggede, er så grotesk, at det næsten er sjovt.

Havde Ramos spillet majoriteten af sin karriere under VAR, så var han blevet sendt i terapi for at håndtere sin vrede, for ellers ville han misse mindst en håndfuld kampe om året.

Tramp, spark, albuer, knopper… kan du tænke dig til en modbydelig tackling, har Ramos helt sikkert gjort det.

Tror du vi overdriver? I 749 kampe har Ramos 232 advarsler og svimlende 28 udvisninger. Her kan ingen på listen være med.

Svinsk detalje:

Hver gang, Sergio Ramos spiller 3,22 kampe, får han i snit et gult kort. For hver 26,75 kamp ryger han i bad før tid.


3. Marco Materazzi


Marco Materazzi har vundet alt der kan vindes i Italien, Champions League med Inter og VM i 2006. Men Materazzi har faktisk også spillet en enkelt sæson i engelsk fodbold for Everton FC.

På en enkelt sæson i 1999 fik italieneren fire røde kort i sine 27 kampe. En ansat hos Everton har senere fortalt følgende om den aggressive midterforsvarer:

– Han kunne bare ikke finde ud af at passe ind i engelsk fodbold; han fik hele tiden gule kort eller blev smidt ud. Tidligere Everton-ansat til The Guardian.

Svinsk detalje:
– Jeg vil hellere have din f****** søster, sagde Materazzi ifølge rygterne til Zidane, da franskmanden tilbød ham at bytte trøje under VM-finalen i 2006.

Se en samling af Materazzi’s værste svinestreger:

4. Vinnie Jones


Den berygtede skuespiller fra Wales, spillede i alt seks sæsoner for Wimbledon og vandt i 1988 sensationelt FA-cuppen foran Liverpool.

Holdet i 1988 var bedre kendt som The Crazy Gang, da holdet var berygtet for svinestreger og grimme tacklinger.

Ifølge rygterne, havde den temperamentsfulde waliser sin helt egen måde at intimidere Liverpool-legenden Kenny Dalglish på, kort før kampstart i FA Cup-finalen:

– Jeg river dit f*** øre af og brækker mig ned i hullet. Ifølge Daily Mail.

Svinsk detalje:
Under en kamp i 1987 fik Vinnie Jones til opgave at mandsopdække Paul Gascoigne. Det har ført til et ikonisk billede, hvor Vinnie Jones tager lidt for godt fat i Gascoigne’s ædlere dele!

Se Vinnie Jones få et af de hurtigste gule kort i hitorien:

5. Roy Keane


Roy Keane blev i 1997 beskyldt for at filme af Alf Inge Håland, da Manchester United mødte Leeds. Men irerens ledbånd i knæet var faktisk sprunget, og Roy Keane måtte sidde ude resten af sæsonen.

I 2001 kunne Keane så endelig få sin hævn, da han med en tackling, der hørte til i en MMA-ring snarere end på en fodboldbane, sendte Håland til tælling. Tacklingen er ofte blevet beskrevet som det, der endte Hålands karriere.

Det er trods alt en myte, eftersom det var Hålands venstre knæ, der kostede ham karrieren. Keanes tackling var på højre knæ. Karriereafsluttende eller ej er tacklingen en svinestreg, der er gået over i historien.

Se Roy Keane få sin hævn: 

Roy Keane beskriver selv situationen i sin biografi:

– Jeg havde ventet længe nok. Jeg ville f*** ramme ham hårdt. Bolden var der (tror jeg). Tag den, din c***! Og stil dig aldrig indover mig igen og snak om at fake skader.

Svinsk detalje:
Da Roy Keane havde fået nok af at få tæsk i skolen af de større børn, meldte han sig ind i den lokale bokseklub!

6. Eric Cantona


Eric Cantona er 90’ernes svar på Zlatan Ibrahimovic med sin skyhøje selvtillid og legendariske udtalelser.

Hans kælenavn, The King, stammer fra hans markante rolle i Manchester United’s fire engelske mesterskaber i perioden fra 1992-97.

Blackburn vandt mesterskabet foran Manchester United i sæsonen 1995. En sæson hvor United i foråret måtte undvære en karantæneramt Cantona. Han havde fået ni måneders karantæne for et flyvespark mod en hooligan fra Crystal Palace.

Cantona var allerede blevet udvist, da han fik nok af at høre på en fan, der svinede ham til, på vej ud af banen. The King fortryder dog ikke situationen, han er ligefrem stolt af den:

– Mit bedste fodbold-øjeblik? Der er mange. Men min egen favorit er dengang, jeg sparkede en hooligan. Eric Cantona til The Telegraph.

Svinsk detalje:
Da en ung Eric Cantona i 1989 var udlånt til Montpellier fra Marseille, fik han karantæne fra klubbens anlæg i 10 dage, efter at have kastet sine støvler i hovedet på en holdkammerat!

7. Lee Bowyer


I 2005 blev Lee Bowyer udvist sammen med sin holdkammerat i Newcastle, Kieron Dyer. Newcastle var bagud 0-2 og Bowyer var blevet godt træt af, at Dyer ikke gad at spille bolden til ham.

En frustreret Lee Bowyer overfaldt pludselig Kieron Dyer med alt, hvad han havde!

Se Lee Bowyer overfalde sin holdkammerat:

Flere år senere forklarede Kieron Dyer om situationen, hvor hans holdkammerat overfaldte ham:

– Først troede jeg, at han bare ville hive fat i mig. Men da slagene pludselig fløj gennem luften, tænkte jeg; ‘du er nødt til at få løftet nogen vægte, for det der gør ik’ ondt.’
Bagefter tænkte jeg; ‘jeg kan ikke fatte, at han gør det her foran 50.000 tilskuere’. Kieron Dyer til The Mirror.

Svinsk detalje:
Lee Bowyer har modtaget 99 gule og fem røde kort i 397 kampe i Premier League!

Relaterede artikler


Vildeste odds-kuponer i 2017

Rigeste klubejere i fodbold